Videćemo...

FIFA TERA DŽAKU I ŠAĆIRIJA DA DOĐU U SRBIJU: Provocirali i tukli se, sad moraju da igraju pred Srbima - ovo je razlog!

Autor Nikola Lalović

Fudbaleri Švajcarske će za nekoliko meseci doći u Srbiju!

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Švajcarske igraće u Srbiji! Tim koji je na drugom Mundijalu zaredom izbacio našu nacionalnu selekciju 25. marta 2023. godine zaigraće u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe". 

Razlog za to je meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine koji će Švajcarci igrati sa Belorusijom. Već su nekoliko mečeva Belorusi odigrali na ovom stadionu jer su pod sankcijama UEFA i nije im dozvoljeno da domaće mečeve igraju u domovini. 

Ipak očekivalo se da će UEFA i FIFA odrediti neko drugo mesto za duel sa Švajcarskom, s obzirom da su prethodna dva duela Srbije i ove srednjoevropske selekcije prošla u znaku brojnih incidenata i provokacija. Fudbaleri albanskog porekla u timu Švajcarske Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su bili u centru pažnje, a nakon Mundijala u Kataru čak se i švajcarska javnost okrenula protiv njih. 

Na prethodnom meču Džaka je provocirao tokom meča, ulazio u fizičke sukobe sa igračima Srbije, a posle utakmice je nosio dres sa natpisom Jašari. On je tvrdio da to nije provokacija, ali malo ko, osim FIFA, mu je u to poverovao. 

Ostaje da se vidi da li će FIFA i UEFA promeniti svoju odluku do 25. marta, a ako ona ostane kakva je sad sigurno je da će Belorusija imati ogromnu podršku na stadionu "Karađorđe".