SAGA

GDE ZAVRŠAVA KARIJERU LUIS SUAREZ? Dva VELIKA tima zovu Urugvajca, napadač bira unosne ponude!

Autor Petar Đukanović

Luis Suarez će birati između dva kluba gde će nastaviti karijeru.

Izvor: Profimedia

Urugvajski repreprezentativac Luis Suarez (35) blizu je da definiše svoju budućnost. Napadač je napustio Nacional posle titule u Urugvaju i sada, kada je Svetsko prvenstvo završeno, odlučuje o nastavku karijere. Kako mediji prenose bivši napadač Ajaksa,Liverpula i Barselone zaigraće u meksičkom Kruz Azulu ili brazilskom Gremiju.

Pojednoj verziji, Gremio nastavlja sa pregovorima koji su poslednjih dana značajno napredovali, a Urugvajcu je ponuđen ugovor na dve godine. Dok ga meksički tim mami velikim novcem i dobrom ponudom koja se teško odbija u poznim fudbalskim godinama, ostaje da vidimo gde će Luis provesti poslednje godine karijere. 

Potpredsednik Gremija Paulo Kalefi je poručio svim fanovima ovog kluba: "Nismo postigli definitivan dogovor. Razgovaćemo ponovo ove nedelje. Poručujem navijačima Gremija da nećemo da dopustimo da ovo postane sapunica, kao što se dogodilo s drugim urugvajskim igračem. Ova situacija biće zaključena ove nedelje." Brazilski mediji podsećaju da je Kalefi mislio na Edinsona Kavanija koji je pregovarao sa Gremijem, ali na kraju je završio u Španiji u ekipi Valensije.

Prema informacijama nekoliko meksičkih medija, Luis Suarez bi mogao da pređe u klub Kruz Azul. Ovaj meksički tim bio bi spreman da da veoma unosnu ponudu kako bi obezbedio usluge urugvajskog centarfora. U planu je ugovor na dve sezone sa godišnjom platom od 6 miliona evra, a menadžer kluba je bio zagonetan u izjavi za medije: "Još uvek nema vesti. Mi smo u razgovorima i pregovorima. Ideja je da ga dovedemo u Kruz Azul, ali ćemo morati da sačekamo“, svakako Luis ima dve unosne ponude od kojih će birati bolju.

Suarez (35) je igrao sa selekcijom Urugvaja na Mundijalu u Kataru, ali ekipa iz Južne Amerike nije uspela da se domogne osmine finala, već je krenula kući odmah nakon grupne faze.