FRANCUZI PISALI FIFA - HOĆE ŽESTOKU KAZNU ZA ARGENTINCE: To što su uradili je NENORMALNO, prelazi sve granice!

FS Francuske hoće da se Emilijano Dibu Martinez oštro kazni!

Profimedia

Ne staje bura oko ponašanja golmana Argentine Emilijana Martineza posle finala Svetskog prvenstva u Kataru. Iskusni čuvar mreže bio je heroj Argentine, ali su Francuzi toliko besni na njega da su naložili istragu FIFA! 

Popularni Dibu je Argentinu prvo odveo dalje u četvrfinalu kada je fantastično branio penale u penal seriji protiv Holandije, a zatim je bio sjajan i u finalu. Ipak nakon što je osvojio "Zlatnu rukavicu" za najboljeg golmana prvo je šokirao javnost kada je tu nagradu pred svima stavio na međunožje, a onda je krenuo da provocira Kilijana Mbapea.

Prvo je tražio minut ćutanja za napadača Francuske u svlačionici svog tima, a potom je na paradi u Buenos Ajresu nosio lutku na kojoj je bila glava ovog napadača! Zbog svega toga sada francuski mediji navode da je Fudbalski savez Francuske podneo žalbu FIFA i da traži oštru kaznu za Martineza.

Noel Le Gret, predsednik FS Francuske je otkrio da je prvo kontaktirao predsednika FS Argentine Klaudija Tapiju i da mu je preneo kako se oseća povodom ovakvih ispada. 

"Pisao sam mom kolegi iz FS Argentine jer mislim da su ovakvi ekscesi nenormalni u kontekstu sporta i takmičenja i teško mi je da ih razumem. Ovo ide predaleko, a Mbapeovo ponašanje je bilo primerno", naveo je Noel Le Gret.

Mbape se nije oglašavao ovim povodom kao ni Martinez, ali reakcija je bilo. Kako javnosti tako i fudbalera pa je nekadašni reprezentativac Francuske Adil Rami propisno izvređao Martineza nakon ispada.