ŠOK

ŠOKANTNA VEST - POZNATI GOLMAN SE PENZIONISAO: Nakon Mundijala i gomile skandala nije IZDRŽAO, objavio kraj sa samo 26

Autor Petar Đukanović

Andre Onana penzionisao se nakon što je izbačen sa Mundijala

Izvor: Profimedia

Andre Onana je izbačen iz reprezentacije samo nekoliko sati pre utakmice Kameruna i Srbije zbog žestoke svađe sa selektorom Rigobertom Songom. Golman je u petak objavio svoje međunarodno penzionisanje iako ima samo 26 godina, rekavši: "mojoj priči sa kamerunskom reprezentacijom došao je kraj".

Prema pisanju Marke, Song je na treningu kritikovao golmana Intera zbog prevelikog rizika u njegovoj igri (previše dodira lopte nogama), što je izazvalo burnu reakciju Onane i svađu između njih dvojice. Bivši fudbaler Liverpula i Vest Hema tvrdio je da je njegov golman postao "plačljiv" nakon što mu je prišao da razgovara o njegovim igrama i da je izbegavao da priča sa njim.

Onana je 2016. godine debitovao pod vođstvom trenera Huga Brosa. Predstavljao je svoju zemlju 36 puta, a penzionisao se pred duel sa "orlovima" na Mundijalu nakon čijeg završetka je poslao poruku o povlačenju iz reprezentacije: "Svaka priča, koliko god bila lepa, ima svoj kraj. Tako se završila i moja priča s kamerunskom reprezentacijom", poručio je Onana.

On se prethodno svetu na najbolji način predstavio kao golman Ajaksa, nakon čega je prešao u Inter i sa Samirom Handanovićem vodi borbu za prvog golmana u slavnom klubu iz Milana. Sada će imati priliku da se u potpunosti fokusira na klupske obaveze. Serija A se nastavlja početkom 2023. godine, a Inter već 4. januara čeka derbi sa vodećim Napolijem, pa će Inzaghi do tada morati da odluči kome će dati šansu.