Fudbal

MIHAJLOVIĆ NIJE HTEO DA UPOZNA SINA DO 18. GODINE, A ONDA JE ČUO "PAPA, PAPA" - Deki je znao sve, zato mu je prvi prišao

Autor Mladen Šolak

Siniša Mihajlović je izdržavao i školovao sina iz veze koju je imao pre braka, ali je planirao da ga upozna tek kad napuni 18 godina. Na nagovor supruge taj susret dogodio se mnogo ranije - baš pred utakmicu Intera u kojoj je imao važnu ulogu.

Izvor: Profimedia

Smrt Siniše Mihajlovića potresla je sve u Italiji i Srbiji i podsetila na to koliko je on zaista bio veliki - i na terenu i van njega. Ljudi su u kolonama u Rimu čekali da se poklone njegovom kovčegu izloženom u opštini Kampidoljo, a i sutradan, kada je bio sahranjen u bazilici "Santa Marija deli Anđeli e dei Martiri". Saučešće su primali brojni članovi njegove porodice, a među njima i njegov vanbračni sin, Marko Mihajlović. On je položio venac kraj kovčega svog oca, koga je upoznao 2004, kada je imao 11 godina. Siniša ga je dobio iz veze pre braka sa Arijanom, u koji je stupio 2005. i sa kojom je dobio petoro dece. Ona je bila poznato TV lice, on fudbaler Sampdorije i ostala je uz njega sve do poslednjih dana, a njihov odnos bio je primer velike ljubavi.

Mihajlović je priznao sina Marka, izdržavao ga i školovao, ali je imao nameru da ga upozna tek kada napuni 18 godina, da bi mogli da razgovaraju kao odrasli ljudi. Ipak, na nagovor supruge Arijane taj susret dogodio se mnogo ranije.  "Imam sina iz vanbračne veze. Priznao sam očinstvo i preuzeo obavezu da ga izdržavam i školujem. Ali, do sada sam ćutao o tome. Bilo mi je teško, srce mi se kidalo svaki put kada bih pomislio na njega. Morao sam da budem čvrst i istrajem u nameri da se ne viđamo do njegovog punoletstva kako bismo onda, kao odrasli ljudi, pričali o svemu, izgradili čvrst odnos lišen nesporazuma proisteklih iz mladalačkih, nezrelih postupaka", ispričao je Siniša 2004. godine u ispovesti za "Gloriju".

"TO SAZNANJE ME JE POGAĐALO"

Izvor: Profimedia

Mihajlović je znao da ga Marko prati i nije mogao da bude miran sa činjenicom da njegov sin gleda njegove utakmice, golove, pobede, da slavi gledajući oca, a da ga zapravo nikad nije upoznao. "To saznanje me je pogađalo. Noćima nisam mogao da spavam svaki put kada bih čuo da je na pola metra od televizora kao hipnotisan gledao moju utakmicu. Stalno je tražio od majke da se upozna", rekao je Siniša.

Susret se dogodio pre tačno 18 godina, u decembru 2004, kada je "Žurnal" preneo da je Marko doputovao na aerodrom u Milanu i da su potrčali jedan drugom u susret. Dečak je samo vikao "Papa, papa, papa", a Miha je takođe emotivno podneo taj trenutak. Sve se to dogodilo pred meč Inter - Breša, 19. decembra 2004, pred koji je Siniša obećao Marku da će postići gol za njega - i to je i učinio. Arijana Mihajlović odvela je decu u Mekdonalds, pa na stadion da navijaju za Inter i da Marko prvi put vidi uživo kako njegov "papa" igra fudbal.

Dok je nameštao loptu za slobodan udarac, Miha je mislio o sinu i uspeo je - zatresao je mreži i naravno, posvetio ga Marku. "Bog je bio na mojoj strani, hvala mu. Deki Stanković je znao sve, zato mi je i prvi dotrčao u zagrljaj pošto je lopta završila u mreži", pričao je Siniša Mihajlović o tom pogotku.

"AKO ME NEKO RAZOČARA..."

Izvor: Profimedia

Nažalost, otac i sin nisu posle toga ostali previše bliski, što je Mihajlović i priznao u jednom intervjuu pre nekoliko godina. "Žao mi je zbog toga. Marko je moj sin, prihvatio sam ga, zadržao ga, ali ga nisam odgajio. Nisam se čuo sa njim godinu dana. Tražio sam od njega da preuzme više odgovornosti, ali on nije bio u stanju. Zvao me je i nisam se javio. Zvaću ga kad budem bio spreman. Ako me neko razočara, potrebno mi je vreme", emotivno je priznao Mihajlović.

Mediji prenose da Marko ima 29 godina, da živi i radi u Italiji i da je po struci programer. Njegovo ime bilo je ispisano na vencu kraj kovčega zajedno sa imenima svih članova Mihajlovićeve porodice - Viktorije, Virdžinije, Miroslava, Dušana i Nikolasa. Siniša je često otvoreno pričao o svom privatnom životu, pa je posebno potresan bio i intervju u kojem je priznao da su on i supruga Arijana pokušali da dobiju bebu i pre nekoliko godina, kada je ona imala 50. godina, ali ipak nije mogla da iznese trudnoću.