KOLIKO?

MILIJARDER DAJE OGROMAN NOVAC ZA MESIJEV PLAŠT: Pominju se DRAGULJI i milioni - Leo je pred velikim izazovom!

Autor Petar Đukanović

Omanski milijarder nudi milione Mesiju za već čuveni bišt kojim jebio ogrnut kada je podigao mundijalski pehar

Izvor: Profimedia

Omanski milijarder Ahmed Al Barvani je odlučio da ponudi ogroman novac Lionelu Mesiju za bišt kojim je Argentinac bio ogrnut kada je podigao trofej namenjen osvajaču Svetskog prvenstva u Kataru.

Katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani poklonio je Mesiju svečani bišt nakon finalne utakmice Svetskog prvenstva između Argentine i Francuske, što je uglavnom donelo kritike sa zapada, ali u arapskom svetu je izazvalo brojne pohvale, pa bi mnogi želeli da imaju bišt u svom vlasništvu.

Sada je omaski tajkun ponudio čak milion dolara zakupovinu Mesijevog bišta: “Moj prijatelju Mesi, čestitam ti na osvajanju Svetskog prvenstva. Katarski emir me je zaslepio kad je stavio bišt, simbol velikodušnosti i mudrosti, preko tvojih ramena. Nudim ti milion dolara da mi ga prodaš", objavio je Al Barvani na Tviteru, te je dodao: "Bio sam na stadionu i gledao uživo taj trenutak kada je katarski emir dao Mesiju bišt. Ovaj je trenutak poručio svetu da smo ovde i da je ovo naša kultura, molim vas da to dobro znate", uz ogroman novac milijarder bi Mesiju kao znak dobre volje poslao i nekoliko dragulja.

On je dodao da je turnir bio izvor ponosa i istakao je ako uspe u svom dogovoru s Mesijem, bišt se neće nositi već će biti izložen u muzeju kao podsetnik da je u životu sve moguće uz veru: "Biće prikazano u znak sećanja na taj trenutak ponosa i kako bi nam pomoglo da ga ponovno proživimo, a takođe i da nas podseti da možemo učiniti sve", bio je jasan omanski milijarder.

Bišt, takođe poznat kao aba ili abaja u drugim arapskim zemljama, odevni je predmet koji simbolizuje prestiž, čast i status. Nose ga u posebnim prilikama i samo viši verski prestavnici, političke ili plemenske vođe, što predstavlja ogroman uspeh.