UDARAC

MURINJO "IZDAO" DOMOVINU, UZIMA JAČU REPREZENTACIJU? Svi su čekali da bude selektor Portugala, a on hoće DRUGI tim

Autor Milutin Vujičić

Žoze Murinjo bio je viđen kao selektor Portugala, ali od toga izgleda neće biti ništa.

Izvor: YouTube/BT Sport/Screenshot

Brazil će posle šest godina dobiti novog fudbalskog selektora pošto Tite nije uspeo da napravi ozbiljniji rezultat na dva uzastopna Svetska prvenstva, a za klupu ove reprezentacije zainteresovani su mnogi. Spominjali su se već Pep Gvardiola, potom čak i Karlo Ančeloti, međutim deluje da je u ovom trenutku najbliži mestu selektora njihov rival - Žoze Murinjo, iako su ga mnogi videli na drugom mestu posle Mundijala u Kataru.

Murinjo je bio interesantan reprezentaciji Portugala, koja je takođe ostala bez selektora posle odlaska Fernanda Santoša, ali izgleda da ne želi da se stavi na raspolaganje domovini!?

Mnogi su mislili da će u ovom periodu Murinjove karijere gotovo sigurno preuzeti državni tim, ali izgleda da je spreman da se okrene Brazilu, koji ruku na gledano ima i veći potencijal. Međutim, verovatno bi tim potezom "Specijalni" i definitivno zatvorio vrata svojoj reprezentaciji, možda i zbog toga što nije siguran šta će se dešavati sa Kristijanom Ronaldom i da li će morati da "preživljava dramu" ako se ne povuče samoinicijativno.

Jedini "problemčić" kada su u pitanju Murinjo i Brazil je naravno Roma. "Vučica" ne želi da se rastane sa njim i želi da nastavi projekat sa njim najmanje do 2024. godine, dok im se ne sviđa ni ideja da ima dva posla. Zbog toga će verovatno Murinjo morati da sedne za sto sa njima i raspravi, posebno jer ga je poziv Brazila "omađijao".

Podsetimo, Brazil je prethodna dva Mundijala ispadao u četvrtfinalu (protiv Belgije i Hrvatske), dok je u finalu Kopa Amerike iz 2021. godine izgubio protiv Argentine.