KRAJ

JUNAJTED SE ODRIČE IGRAČA KOJI JE NAJDUŽE U KLUBU! Posle 12 godina mu rekli VIŠAK SI, sada spremaju bombu za leto

Autor Milutin Vujičić

Mančester junajted je odlučio da promeni golmana koji je imao svetle, ali i loše trenutke na Old Trafordu.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted je na prodaju i zbog toga pravi veliki preokret i spreman je da se odrekne svog "najdugovečnijeg" igrača. Engleski mediji pišu da će ih ovog leta napustiti španski golman David de Hea, koji uz Fila Džounsa ima i najduži staž na Old Trafordu, pošto nije uspeo da se dogovori sa klubom oko produžetka saradnje i tako će se završiti njegov mandat koji je počeo sada već davne 2011. godine.

Stigao je za dvadesetak miliona evra kao direktna zamena za Edvina van der Sara, a od tada do danas odigrao je preko 500 utakmica za Junajted, međutim "moderni fudbal" ga je koštao ostanka na Old Trafordu.

Dobro je poznato da De Hea nije naročito vešt sa loptom u nogama i da je zbog toga bilo već povika da se nađe novo rešenje, međutim uspeo je sve ove godine da održi status prvotimca. Sve do dolaska Erika ten Haga koji planira da na leto dovede golmana koji će više učestvovati u igri, što je tendencija svakog iole dominantnijeg kluba, tako da se već neko vreme priča o portugalskom čuvaru mreže Dijegu Kosti iz Porta.

De Hein ugovor ističe na leto i postaće slobodan agent, a očekuje se povratak u Španiju, gde je jedno vreme bio nadomak i potpisa za Real Madrid, kada je transfer sprečen u poslednji čas - odnosno zakasnili su papiri.

Podsetimo, Mančester junajted u svojim redovima ima i Dina Hendersona, koji odlično brani za Notingem forest ove sezone i vratiće se sa pozajmice na leto, ali je opet pitanje da li će biti po ukusu Erika ten Haga. Osim njega, tu su još i Martin Dubravka i Tom Hiton.