ODLUČIO?

SRBIJA IZGUBILA BITKU ZA MLADU ZVEZDU! Bajčetić dao reč DRUGOJ reprezentaciji, evo zašto je odbio Piksija

Autor Milutin Vujičić

Čini se da će Srbija izgubiti bitku za Stefana Bajčetića koji se odlučio za Španiju.

Izvor: Profimedia/Ian Stephen/ProSports/Shutterstock

Prethodnih dana mnogo se spekulisalo oko reprezentativne budućnosti Stefana Bajčetića, nove velike nade Liverpula, a čini se da je sin Srđana Bajčetića doneo konačnu odluku. Španski list "Marka" prenosi da je Bajčetić već obavestio Fudbalski savez Španije da će ovu reprezentaciju predstavljati i ubuduće, odnosno nema nameru da promeni odluku i zaigra za Srbiju, zemlju porekla svog oca, bivšeg fudbalera Crvene zvezde.

Ako se ovo ispostavi kao tačno, jasno je da će Srbija izgubiti bitku za "vunderkinda", međutim iz FSS uveravaju da su sve pokušali da urade da privole Bajčetića da igra za "orlove", međutim kao i u dosta slučajeva sa našim igračima koji igraju za druge reprezentacije - nisu uspeli da ga razuvere.

"Marka" prenosi da je veliki uticaj na odluku Bajčetića imala odluka tamošnjeg Saveza da za naslednika Luisa Enrikea, doskorašnjeg selektora Španije, proglasi malo poznatog Luisa de la Fuentea. Ovaj trener je doduše i te kako poznat Bajčetiću pošto ga poznaje iz mlađig kategorija reprezentacije Španije, tako da želi da sarađuje sa njim i u budućnosti, verujući da će imati šansu da se nametne pored vrlo talentovanih igrača "crvene furije".

Prethodno je i Bajčetićev otac natuknuo da će se ovo desiti, ali ne i dao konačnu odluku u ime sina koji se do sada nije oglašavao na ovu temu, kupujući vreme: "Stefan je u Španiji rođen i odgojen. Ima čvršće veze sa Španijom nego sa Srbijom. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti, ali ta odluka nije doneta iz interesa".

Podsetimo, Stefan Bajčetić je rođen 2004. godine u Vigu, gradu u kome je Srđan Bajčetić živeo u to vreme, tako da ima špansko državljanstvo i do sada je nastupao za U17 reprezentaciju Španije. Ove nedelje je dao prvi gol i za Liverpul.