TRANSFER?

JOŠ JEDAN HRVAT U ENGLESKOM VELIKANU? Povrede upalile alarm u Londonu, stiže igrač koji je bio HIT Mundijala!

Autor Petar Đukanović

Londonski velikan je u najboljoj poziciji da u svoje redove dovede još jednog Hrvatskog reprezentativca

Izvor: YouTube/Celtic FC/Screenshot

Londonski velikan Čelsi zainteresovan je za reprezentativca Hrvatske Josipa Juranovića kako navode engleski mediji. Desni bek trenutno nastupa za Seltik, a odlične partije na Svetskom prvenstvu preporučile su ga mnogim evropskim ekipama, dok je klub sa "Stamford Bridža" jedini ostvario kontakt sa agentima ovog fudbalera navodi se u izveštaju.

"Dejli mejl" tvrdi da će tim iz zapadnog Londona "ubrzati" interesovanje za Juranovića nakon što je Ris Džejms obnovio tešku povredu kolena protiv Bornmuta. Džejms pokriva poziciju desnog beka kao i 27-godišnji fudbaler iz Zagreba.

Juranovića su mediji povezivali i sa Barselonom kao i sa Mančester Junajtedom. Seltik je otvoren da sasluša ponude za Hrvata u januaru nakon što su pregovori o novom ugovoru zastali pre pauze zbog Svetskog prvenstva.

Čelnici kluba iz Glazgova su spremni za pregovore, a izgleda da su se već pripremili za fudbalski život bez Juranovića nakon nedavnog dolaska kanadskog beka Alistera Džonsa iz Montreala koji je u Kataru ispao sa svojom reprezentacijom već nakon grupne faze.

Zvezda "plavaca" Ris Džejms je na utakmici Premijer lige obnovio povredu kolena i očekuje se da će van terena biti nekoliko meseci. Ovo je bila prva utakmica engleskog beka nakon što se oporavio od povrede istog kolena na meču Lige šampiona u Milanu, zbog ovoga on nije krenuo put Dohe sa reprezentacijom Engleske

Juranović je bio jedan od zapaženijih pojedinaca u odbrani reprezentacije Hrvatske koja je osvojila treće mesto na Mundijalu, takođe ovaj bek igrao je i na prvenstvu Evrope 2020. Luka Modrić i sastav "vatrenih" nakon Rusije 2018. i osvojenog drugog mesta ponovili su dobru igru i veliki uspeh i četiri godine kasnije, Juranović se nije našao u sastavu selekcije za Svetsko prvenstvo 2018. pa mu je ovo najveći reprezentativni uspeh u karijeri.