Fudbal

VOJVODINA POTPISALA 2 REPREZENTATIVCA SRBIJE: Sin legende REŠETA u dresu "orlića", a sad hoće u prvi tim!

Autor Nikola Lalović

Lazar Jovanović je već davao golove u dresu mlađih selekcija Srbije, ali sada je spreman za seniorski fudbal!

Izvor: MN Press

Vojvodina je uradila veliki posao jer je profesionalne ugovore potpisala sa dvojciom "orlića"! Reprezentativci Srbije Lazar Jovanović i Lazar Peranović koji su prošli omladinsku školu Vojvodine sada su postali i profesionalci. 

Lazar Jovanović je sin Milana Laneta Jovanoviča, bivšeg fudbalera Vojvodine i reprezentativca Srbije, rođen je 2006. godine i igra kao ofanzivni vezista, Standardan je u U17 reprezentaciji Srbije gde je na pet mečeva dao četiri gola i sada je potpisao saradnju na tri godine.

"Nadam se da ću se što pre afirmisati u prvom timu, da ću jednog dana zaigrati u zvaničnom meču i da ću postići pogodak. Do tada ću nastaviti naporno da treniram i da radim i da čekam svoju šansu da ostvarim tako nešto. Nisam opterećen time što sam sin Milana Jovanovića, jer kada izađem na teren mislim samo na loptu i fokusiran sam na igru", rekao je Lazar Jovanović koji je u kadetskoj ligi ove sezone blistao i na 11 mečeva ima 5 postignutih golova.

Lazar Peranović je 2007. goište, igra na poziciji centralnog veziste i takođe se obavezao na vernost od tri godine. On je takođe reprezentativac Srbije pošto je nastupao za U15 i U16 selekcije "orlića". 

"Ovo je za mene izuzetno velika stvar, sa 15 godina potpisao sam profesionalni ugovor i ovaj dan ću zauvek pamtiti. Ispred mene je dugačak put, ali ja ću nastaviti da treniram i da radim i da budem spreman kada bude trenutak da uđem u prvi tim. Kao dete kluba maštao sam o ovom danu, kao i debiju za prvi tim, i nadam se da ću i to ostvariti", rekao je Peranović.

Povodom ovih potpisa javnosti se obratio i predsednik kluba Dragoljub Zbiljić koji je izrazio zadovoljstvo urađenim. 

"Potpis i Lazara Jovanovića i Lazara Peranovića je šira i dublja poruka iz dva razloga. Prvi je da zaista klub na čelu sa mnom i ovim Upravnim odborom zaista veruje u omladinsku školu Vojvodine. Drugi izuzetno važan razlog jeste i da roditelji naše dece u potpunosti mogu da veruju radu trenera u našoj omladnskoj školi, što upravo dokazuju današnji potpisi. Takođe, moram da istaknem da su ova deca dokaz i da Vojvodina neće srljati sa pojačanjima ni u ovom prelaznom roku, da ćemo igrače iz drugih klubova i strance dovoditi samo na pozicijama gde moramo. Naša želja ostaje ista, a to je da ova deca iz kluba budu okosnica našeg prvog tima u narednim godinama. Sada su tu Bjeković, Jeličić, Topić, Zukić, Kabić, a njihovim putem očekujem da pođu i dvojica Lazara, kao i momci koji su u prethodnom periodu takođe potpisali profesionalne ugovore. Siguran sam da nam je budućnost sa njima svetla", rekao je predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić.