TRANSFER

VLAHOVIĆ NA METI VELIKANA U PREMIJER LIGI, ALI NIJE JEDINI: Ova petorica "špiceva" su u žiži zbog Kristijana Ronalda!

Autor Petar Đukanović

Nakon odlaska Kristijana Ronalda mesto startnog špica u Mančester junajtedu je ostalo upražnjeno, pogledajte ko su glavni favoriti da zamene veliku zvezdu.

Izvor: Profimedia

Mančester junajted je nakon odlaska Kristijana Ronalda iz kluba ostao bez napadača. Mnoga imena su se pominjala da će predvoditi napad crvenih đavola od sredine januara 2023. godine, a sad je izašao i spisak najvećih želja ovog velikana. Engleski klub i Kristijano Ronaldo sporazumno su raskinuli ugovor pred početak Mundijala, a nakon velike drame i svađe dveju strana pa je mesto prvog napadača ostalo upražnjeno - podsećamo Junajted je već doveo jedno pojačanje u napadu za koga je malo ko čuo.

Mnoga imena se pominju od starta prelaznog roka, međutim engleski mediji čvrsko veruju da će se jedan od ovih igrača početkom naredne godine priključiti četi Ten Haga u pohodu za naslov šampiona Premijer lige, a na listi se nalazi i jedan Srbin. Mančester se trenutno nalazi na petom mestu sa 29 osvojenih bodova, dok im prvak polusezone Arsenal beži za 11 bodova. 

Gonsalo Ramoš, 21, Benfika

Izvor: Profimedia/Heuler Andrey / SPP

Nakon het-trika u osminu finala Svetskog prvenstva protiv Švajcarske mnogi evropski klubovi pominjali su se kao nova destinacija mladog portugalskog napadača. Gonsalo je dokazao da trudom i radom može da bude naslednik trona Kristijana Ronalda u nacionalnom timu nakon Mundijala. Mnogi bi rekli da je ova zvezda zasjala u trenutku i samo na toj jednoj utakmici, a velikani su već poludeli za igračem Benfike, a sume koje se pominju izuzetno su velike - Mančester Junajted u pol poziciji za dovođenje Ramoša.

Prema specijalizovanom sajtu za fudbalske transfere Transfermarketu vrednost mladog napadača iznosi 30 miliona evropskih novčanica - međutim prema nekim navodima Benfika neće razmatrati ponude niže od 120 miliona evra. Ramos ima 15 golova i šest asistencija u 22 utakmice za svoj klub ove sezone.

Žoao Feliks, 23, Atletiko Madrid

Izvor: Profimedia

Druga opcija bi mogao da bude Ramošov saigrač iz reprezentacije Feliks, za koga se očekuje da napusti Atletiko Madrid nakon nekoliko frustrijajućih sezona u španskom prvoligašu. Kako Transfermarket navodi cena ovog 23-godišnjeg fudbalera iznosi 50 miliona evra, dok se očekuje ponuda  blizu 100 miliona od Mančestera.

Ofanzivac koji je u napadu izuzetno fleksibilan i pokriva većinu pozicija u ofanzivi izuzetno se mučio da se sporazume sa Dijegom Simeoneom i ekipa iz La Lige bi mogla da se odluči da proda mladog igrača već početkom Nove godine. Međutim, "crveni đavoli" se suočavaju sa dosta konkurencije za Feliksa koji je takođe bio povezivan sa Arsenalom, a sada i Čelsijem.

Jusufa Mukoko, 18, Borusija Dortmund

Izvor: Mika Volkmann/Bongarts

Zvezda Borusije iz Dortmunda izbila je na scenu 2020. godine i debitovala dan nakon svog 16. rođendana. Kako navode predstavnici Borusije neće razmatrati ponude velikana za ovog tinejdžera, međutim velika većina javnosti veruje da nemački tim samo "tvrdi pazar" i povećava cenu svojoj "zlatnoj koki".

Nakon prodaje Holanda, ali i bolesti Sebastijana Alea, Mukoko je postao prva zvezda milionera i njihov glavni napadač sa 11 golova u 44 nastupa. Junajted neće lako doći do 18-godišnjaka nakon objave Borusije da ubrzano radi na sklapanju novog ugovora sa mladiće koga pomno prati i londonski Čelsi

Mukokova cena prema Transfermarketu iznosi 30 miliona evra - međutim ova cifra bi se značajno podigla i premašila 100 milion u slučaju transfera.

Dušan Vlahović, 22, Juventus

Izvor: Profimedia

Junajtedu svakako treba "čist" napadač i prava devetka koja bi se uparila sa Markusom Rašfordom i Antonijem Marsijalom igračima efikasnijim na bokovima, a Vlahović bi sigurno odgovarao - on je pravi golgeter.

Srbin je prešao u Juventus iz Fiorentine pre godinu dana i to za veliki novac (70 miliona), ali pošto Juventus ima finansijske probleme Junajted i mogao da napadne dajući Vlahoviću šansu da se dokaže u Premijer ligi. Trenutna cena ovog fantastičnog 22-godišnjeg golgetera iznosi 80 miliona, nije poznato koju bi cifru prihvatio Juventus.

Memfis Depaj, 28, Barselona

Izvor: Profimedia

"Crveni đavoli" su možda propustili Kodija Gakpoa koji se pridružio Liverpulu na polovini sezone, ali bi mogao šokantno da vrati u svoje redove davno "izgubljenog sina" i holandskog asa Depaja na "Old Traford". Memfis je za tim iz Mančestera nastupao od 2015. do 2017.

Malo ko bi mogao da zamisli njegov dramatičan preokret u karijeri kada je napustio Junajted 2017. godine, ali Depej je uspeo u Lionu i zaradio je prelazak u Barselonu. Međutim dolazak Roberta Levandovskog i Rafinje ovog leta ograničio je njegovo vreme za igru pa se pretpostavlja da bi transfer moga biti realizovan početkom nove godine.

Memfis ima 28 godina i njegova vrednost se procenjuje na 20 miliona evra. Dakle, sa mnoštvom engleskih klubova koji žele ovog igrača u njihovim redovima, Ten Hag bi takođe želeo da radi sa svojim holandskim sunarodnikom koji ima nedovršen posao i poentu da dokaže u Mančesteru.