Fudbal

PONIKAO U ZVEZDI, IGRAO ZA DINAMO ZAGREB, PA SE VRATIO U SRBIJU: Ponovo će igrati za klub u kome je debitovao!

Autor Nikola Lalović

Damjan Daničić će ponovo igrati u srpskom fudbalu.

Izvor: MN Press, YouTube/GNK Dinamo Official TV

Voždovac će ambiciozno ući u drugi deo sezone pošto je u nizu pojačanja koja su stigla sada tu i Damjan Daničić! Talentovani levi bek rođen 2000. godine se vratio u Voždovac pošto je za "zmajeve" nastupao na početku seniorske karijere u sezoni 2019/20. 

On je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, potom je igrao za Grafičar, a kako nije dobio šansu u redovima na "Marakani" potpisao je za Voždovac. Posle samo pola godine "na krovu" potpisao je ugovor sa Dinamom iz Zagreba u januaru 2000. godine. Na kraju je za dve sezone upisao šest nastupa u dresu "modrih", igrao je redovno za rezervni tim i poslat je na dve pozajmice. 

Nakon partija u Istri i Varaždinu nastupao je za Sumgait iz Azerbejdžana, a nakon prvog dela sezone u Aziji sada se vratio u srpski fudbal. Dolazi kao zamena za Stefana Hajdina koji je napustio tim. 

"S obzirom da je Stefanu Hajdinu istekao ugovor bio nam je neophodan još jedan igrač da pojača konkurenciju na poziciji levog beka. Sa Damjanovim igračkim i ljudskim kvalitetima smo upoznati veoma dobro, imajući u vidu da je ranije već bio deo našeg kluba, a to će sve sada olakšati njegovu adaptaciju Ovim transferom ispoštovali smo koncept koji smo zacrtali za ovaj prelazni rok. Iako se radi o momku koji ima 22 godine, iza njega je solidno iskustvo igranja u inostranstvu, i uvereni smo da će uspeti da ispuni sve zahteve koji budu pred njim", rekao je sportski direktor Voždovca Bojan Leontijević.

Što se samog Daničića tiče on se nada da će sada duže ostati u redovima kluba iz naselja Braće Jerković. 

"Osećam se fantastično. Bio sam ovde pre tri godine kada sam i debitovao u seniorskom fudbalu. Tada se nisam puno zadržao, ali se nadam da ću sada ostati duže. Trudiću se da u svakoj utakmici dam svoj maksimum, kako bih na najbolji mogući način doprineo timu", rekao je on.