Fudbal

MESI NAJBOLJI IKAD? TO NEĆE IZAĆI IZ MOJH USTA! Karla Anćelotija pitali za Lea, OPET im je odgovorio isto

Autor Mladen Šolak

Karlo Anćeloti iskreno je odgovorio na pitanje da li je Leo najbolji ikad. Nije se ustezao da kaže ono što misli.

Izvor: Profimedia

Na kraju godine i meseca u kojem se ceo svet poklonio Lionelu Mesiju, osvajaču Svetskog prvenstva sa Argentinom, Karlo Anćeloti ne pristaje na ocenu da je on najveći fudbaler ikad. U intervjuu za "Dejli mejl", Italijan nije želeo da ga nazove najboljim u istoriji. "Teško je reći. Ne znam da li je najbolji u istoriji, nije fer to kazati, jer svaka era ima veoma dobre igrače. 'Mesi je najbolji u istoriji' neće izaći iz mojih usta. Uživao sam uz toliko dobrih igrača, trenirao sam svakog dana osvajače Zlatne lopte", rekao je trener Reala, "Don Karlo".

Naravno, Anćeloti u Realu godinama sarađuje sa Karimom Benzemom i Lukom Modrićem, a prethodno je trenirao Kristijana Ronalda, Kaku, Andreja Ševčenka, brojne asove koji su bili proglašavani za najbolje na svetu. Prethodno je i kao igrač bio rival čuvenim asovima.

"Video sam i Johana Krojfa, Dijega Maradonu...", dodao je Anćeloti, odbacivši još jednom potencijalnu ideju novinara da izgovori da je Leo najbolji fudbaler koji je ikad igrao. To i nije čudo, jer su Italijana i prošle godine pitali za Lea i tada je nabrojao sedmoricu boljih od njega.