TUGA

NOVAK SE OPROSTIO OD KRALJA FUDBALA: Bdenje na mestu gde je zadivio svet, a od Đokovića molitve za legendarog Pelea!

Autor Petar Đukanović

Nakon mnogih poznatih ličnosti koje su ispratile legendarnog Pelea, oglasio se i Novak Đoković

Izvor: Profimedia

Kralj fudbala i brazilski legendarni fudbaler Pele preminuo je 29. decembra 2022. godine u 83. godini života od posledica tumora debelog creva. Mnoge poznate ličnosti opraštaju se od čuvenog fudbalera, kome je ova opaka bolest dijagnostikovana u septembru 2021, a u bolničku postelju legao je pre tačno mesec dana.

Svoju poruku u javnost postavio je i jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković koji je na Instagramu objavio Peleovu crno-belu fotografiju uz emotikone koji simbolizuju molitvu. Podsećamo najveće fudbalske zvezde poslale su poruku u svet nakon smrti igrača koji je osvojio čak tri svetska prvenstva.

Izvor: print screen/Instagram Novak Đoković

Fudbalski klub Santos, u kom je čuveni Brazilac igrao od 1956. do 1974, saopštio je da će se bdenje povodom Peleove smrti obaviti u ponedeljak, drugog januara, a za dan kasnije zakazana je i sahrana.

"Bdenje za najvećeg fudbalera svih vremena biće održano na stadionu Urbano Kaldeira (stadion Santosa), na mestu gde je zadivio svet", navedeno je u saopštenju Santosa, kluba iz Sao Paula.