Fudbal

KONTE, OVAKO NE MOŽE U LIGU ŠAMPIONA! Totenhem na mukama posle Mundijala - sad se nije izvukao!

Autor Nemanja Stanojčić

Totenhem je izgubio od Aston Vile u Premijer ligi.

Izvor: Profimedia

Totenhem je u rezultatskoj krizi posle Svetskog prvenstva u Kataru. Na dva meča osvojio je samo jedan bod, u prošlom kolu se izvukao, sada u tome nije uspeo. Na svom terenu izgubio je od Asto Vile - 0:2 (0:0). Gosti su odneli tri boda u Birmingem.

Moraće Antonio Konte dosta toga da menja ako želi da odvede tim u Ligu šampiona. Ništa nije izgubljeno, borba za mesto u najbolja četiri tima će se voditi do kraja sezone, ali igra zabrinjava. Navikao je italijanski stručnjak navijače da njegovi timovi igraju čvrsto u odbrani, što trenutno nije slučaj. Četiri primljena gola na dva meča. Protiv Brentforda je nadoknađen zaostatak od dva gola (2:0), sada nije bio ni blizu.

Vila je povela u 50. minutu posle gola Emilijana Buendije. Argentinac je zatresao mrežu Uga Ljorisa na dodavanje Olija Votkinsa. Prednost je duplirana u 73. minutu posle maestralnog dodavanja Džona Mekgina gol je postigao Daglas Luiz. Da stvari budu gore za "pevce", nisu imali ni neku preterano izglednu šansu za pogodak, uputili su samo dva šuta u okvir gola. Posle 17 kola imaju 30 bodova i nalaze se na petom mestu, dva više ima četvrtoplasirani Mančester, a Liverpul je iza sa 28. Oba tima imaju meč manje od Konteovog tima.