Tako je!

SRBIJA ČEKA LAZARA, KAPITEN MU POSLAO MOĆNU PORUKU! Dušan Tadić poručio Samardžiću: "Najlepše što čovek može da doživi!"

Autor Dušan Ninković

Važna poruka srpskog kapitena momku koji još nije prelomio da li će igrati za Srbiju ili Nemačku.

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije nije bila preterano uspešna na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali vreme ide dalje. Već u martu nacionalni tim će imati nove obaveze. Nakon što "rezervisti" krajem januara odigraju prijateljski meč u Americi protiv selekcije SAD, Piksi će "orlove" okupiti i zbog početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Do tada ima još vremena, ali kapiten Dušan Tadić zna kako bi nacionalni tim mogao da bude jači. U intervjuu za Kurir, Tadić je otkrio da u nacionalnom timu postoje igrači koji mogu da ga zamene, iako još ne planira penziju. Takođe, "našao" je i pojačanje iz inostranstva, mladom Lazaru Samardžiću poslao je snažnu poruku!

Kada je upitan da li vidi svog naslednika u timu, Dušan Tadić je imao spreman odgovor. Nije želeo da govori o imenima, ali je rekao kako Srbija ima nekoliko igrača spremnih da preuzmu njegovu ulogu. "Da! Imamo ih nekoliko, ali ne bih da imenujem bilo koga. Ima dosta kvalitetnih igrača koji će sigurno sazreti za koju godinu", rkeao je kapiten reprezentacije Srbije koji nema nameru da se povuče. On se trenutno odlično oseća na terenu i jedva čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a zatim i učešće na samom turniru ukoliko naš nacionalni tim izbori plasman.

Na tom turniru za Srbiju bi mogao da zaigra i mladi fudbaler koji je prošao kroz brojne kategorije Nemačke. Udinezeov Lazar Samardžić jedan je od "pikova" Dragana Stojkovića za predstojeći kvalifikacioni ciklus, a i kapiten Tadić ima poruku za ofanzivnog veznog fudbalera koji već ima iskustvo iz Bundeslige i Serije A.

"Pa, imam poruku... Da treba da igra za Srbiju, jer je to nešto najlepše što čovek može da doživi!", rekao je Tadić. Nadamo se da će kapiten uspeti da utiče na mladog igrača tima iz Udina i tako ga približi nacionalnom timu. Ne treba trošiti reči kakvo bi pojačanje Samardžić ili Stefan Bajčetić - a obojica se dvoume - bili za Srbiju, već u narednom ciklusu kvalifikacija.