TRANSFER

STANKOVIĆ TRAŽIO DRAGOVIĆA, PA DOVEO NAPADAČA! Holanđanin adut za opstanak - igrao je sa Kostićem!

Autor Petar Đukanović

Veliko pojačanje stiglo je u Đenovu i zadužilo dres Sampdorije do kraja tekuće sezone, Stanković se nada da sa mladim Holanđaninom može da izbori opstanak.

Izvor: Profimedia/SPP Sport Press Photo. /Alamy Live

Jedan od prioriteta trenera Sampdorije i dugogodišnjeg stratega Crvene zvezde Dejana Stankovića u trenutnom klubu je beg sa poslednjeg mesta italijanske Serije A i opstanak u ligi sa timom iz Đenove. Igračka legenda Serije A, a sada šef stručnog štaba ovog italijanskog tima užurbano radi na komletiranju sastava sa kojim će pokušati da ostvari zacrtane ciljeve u 2023. Veliki broj igrača našao se na listi Stankovićevih želja za nastavak sezone, a prvi stiže napadač

Snažni holandski ofanzivac Sam Lamers (25) pojačaće napadačku liniju tima koji predvodi srpski stručnjak, on će biti u Sampdoriji do kraja sezone nakon čega će se vratiti u redove Atalante odakle je stigao na pozajmicu. Lamers je od početka ove sezone bio u redovima Empolija gde nije stekao poverenje, pa je prosleđen u tim iz Đenove. Kao zamenu Lamersu, Empoli je u svoje redove vratio Frančeska Kaputa koji je u tom timu briljirao kada je za samo dve sezone postigao 42 gola.

Lamers je veći deo svoje karijere proveo na pozajmicama i i nikada nije dostigao visine kakve su mu predviđali. Stasao je u ekipi PSV, a u Herenvenu je možda igrao najbolji fudbal u karijeri, postigao je tada 19 golova. U tim iz Bergama stigao je 2020. godine, međutim nije se naigrao u Atalanti već je bio prosleđen na pozajmice Ajntrahtu, gde je igrao sa reprezentativcem Srbije Filipom Kostićem, i Empoliju. 

Iako je Stanković prvo tražio Aleksandra Dragovića iz Crvene zvezde, najpre mu je ostvarena želja u ofanzivnom delu ekipe.