NEVEROVATNO

PLATIO POLA MILIONA DA PREĐE U TREĆU LIGU! Igrao u Arsenalu, tresao mreže, a sad je ŠOKIRAO sve - ima poseban razlog

Autor Petar Đukanović

Nestvarna priča sa Pirineja, Lukas Perez najbolji strelac Kadiza odlučio je da plati iz svog džepa otkupnu klauzulu i pridruži se ekipi koja se bori za ulazak u drugu ligu

Izvor: Profimedia

Španski napadač Lukas Perez oduševio je svetsku javnost potezom koji nije uobičajen u današnjem sportu. Naime bivši napadač mnogih evropskih klubova kao što su londonski velikani Arsenal i Vest Hem odlučio je da napusti redove španskog prvoligaša Kadiza i vrati se u voljeni klub Deportivo La Korunju.

Poznata je situacija sa Deportivom u kojoj španski velikan godinama unazad propada i tone sve dublje u ponor, a trenutno se nalaze u trećoj ligi. Finansijska situacija u ovom klubu već duže vreme nije na zavidnom nivou, pa Perezov potez govori sam za sebe. Lukas je bio najbolji strelac Kadiza, a prema navodima španskih medija on je samo dan nakon Nove godine iz svog džepa platio otkupnu klauzulu od 500.000 evra kako bi dobio neophodne papire i pridružio se posrnulom velikanu.

Deportivo se grčevito bori za povratak u Segundu i povratak na staze stare slave. Navijači La Korunje izuzetno su uzbuđeni i oduševljeni ovim potezom i navode "da oduvek znaju za veliku ljubav Lukasa Pereza prema ovom klubu, ali da je malo ko očekivao da se on u ovom trenutku odluči za Deportivo."

To će biti i treći put da napadač nastupa za ovaj tim. Prvi put igrao je za Deportivo u sezoni 2014/15 kada su ga odlične partije preporučile velikanu iz Londona Arsenalu, ali tamo se nije snašao pa se vratio na "Riazor" 2017. godine. Pet godina kasnije ponovo će igrati za Deportivo.

Podsećamo, prvak Španije iz sezone 1999/00 i dvostruki osvajač Kupa (1994/95 i 2001/02) je godinama imao probleme, a konačno je posrnuo 2011. godine kada je ispao u drugi rang. Deportivo je u sezoni 19/20 ispao u treću ligu. U sezoni 2003/04 legendarni španski tim je igrao polufinale Lige šampiona, a tamo ih je sa ukupnim rezultatom 1:0 zaustavio Porto Žozea Murinja, koji je na kraju postao prvak Evrope.