ŠOK

STANKOVIĆ KRENUO U BEG SA ZAČELJA! "Makazice" i pobeda na gostovanju, počela je borba za OPSTANAK Sampdorije!

Autor Petar Đukanović

Sampdorija je osvojila sva tri boda na gostovanju ekipi Sasuola - 1:2

Izvor: Profimedia/SPP Sport Press Photo. /Alamy Live

Bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković sa klupe predvodi tim Sampdorije koja je osvojila sva tri boda na neugodnom gostovanju na Mapei stadionu protiv Sasuola (1:2). Na ovaj način tim iz Đenove je "pobegao" sa poslednjeg mesta na tabeli i zauzeo 18. mesto sa devet bodova. Stanković je čini se na polusezoni posložio konce u ekipi i krenuo u pohod na neko od mesta koje garantuje opstanak u ligi, a prva iznad crte je Specije koja ima 13 bodova i utakmicu manje Sampdorije.

Na današnjoj utakmici startovalo je i najnovije pojačanje Sampdorije Sam Lamers koji je od pokazao da će biti važan za tim. Prvi gol na utakmici za tim Dejana Stankovića dao je nekadašnji igrač Juventusa, Napolija, Sauthemptona Manolo Gabjadini koji je u 25. minutu nakon centaršuta postigao prelep gol "makazicama", golman je bio nemoćan. Sledeći gol viđen je u mreži Sauola ubrzo. U 28. minutu je  je jakim i preciznim udarcem izvan šesnaesterca u sam ugao Konsiljijevog gola pogodio Augeljo.

Sampdorija se povukla posle dva postinuta gola, a Sasuolo je preuzeo kontrolu. To se dogodilo u 64. minutu kada je najbolji igr domaćeg tima Domeniko Berardi ealizovao penal u 64. minutu. Do kraja meča se Stankovićev tim branio iuspeo je da se odbrani. Sledeću utakmicu u okviru Serije A Sampdorija će odigrati na gostovanju ekipi Empolija koja zaauzima 13. mesto. Dejan Stanković od kako je preuzeo tim iz Đenove zabeležio je dve pobede, jednu nerešenu utakmicu i četiri poraza.