Fudbal

"KUVA" SE U ITALIJI - ONI SE BORE ZA TITULU! Napoli izgubio u derbiju, Juventus se u 91. minutu vratio u ŽIVOT!

Autor Nemanja Stanojčić

Biće zanimljivo u Seriji A u nastavku sezone...

Izvor: Profimedia

Trka za titulu u Seriji A tek kreće, četiri tima boriće se za pehar. U prvom kolu u 2023. godini, ujedno i prvom posle pauze zbog Svetskog prvenstva. Napoli je izgubio od Intera, Juventus je došao do pobede u sudijskoj nadoknadi, a tri boda upisao je i Milan. Do kraja sezone igraće se još 22 utakmice...

Pre pauze Napoli su mnogi videli kao tim koji je najbliži tituli, sada imaju samo pet bodova više od Milana, sedam od Juvea i osam od Intera. Stvari su se "zakuvale" u prvim danima januara, a na sve to sledi uskoro još jedan derbi i okršaj Napolitanaca i "Stare dame".

Prvi je do pobede došao MIlan koji je savladao Salerenitanu na gostovanju (2:1), Marko Lazetić je sve to gledao sa klupe. Onda je Juventus golom Arkadijuša Milika u 91. minutu slavio. Dušan Vlahović nije igrao zbog povrede, Filip Kostić zamenjen je u 85. minutu, a Kremonezeu je poništen gol u 15. minutu zbog ofsajda posle gledanja VAR snimka. U večernjem terminu svi su gledali meč Intera i Npaolija, a gol za pobedu dao je Edin Džeko u 56. minutu.

Kada su ostali mečevi u pitanju, FIorentina i Monca su remizirali (1:1), Luka Jović ušao je u 86. minutu u igru, a Nikola Milenković i Aleksa Terzić bili su na klupi. Sampdorija je savladala Sasuolo (2:1), Dejan Stanković posvetio je trijumf Siniši Mihajloviću, a Roma je savladala Bolonju (1:0). I u Rimu je Miha dobio posebnu posvetu.