Fudbal

JA SAM GENIJE! Pep Gvardiola pobedio u derbiju, pa govorio o svojoj najvažnijoj odluci

Autor Mladen Šolak

Španac se oglasio posle velike pobede protiv Čelsija u derbiju Premijer lige

Izvor: Profimedia

Mančester siti pobedio je Čelsi posle velike greške golmana "plavaca" Kepe. Na taj način, branilac titule došao je na pet bodova do lidera Arsenala, a menadžer "građana" Pep Gvardiola došao je odlično raspoložen na konferenciju za novinare posle utakmice.

takmicu su odlučili igrači koje je uveo sa klupe - strelac Rijad Mahrez i asistent Džek Griliš , a Španac je komentarisao taj detalj rekavši da je pogodio jer je "genije". "Posle Evertona (i remija 1:1), pitali su me zašto nisam pravio izmene do 81. minuta. Danas sam razmislio o tome napravio sam ih ranije. Ja sam genije", našalio se Pep.

Njegov tim je aktuelni prvak i osvojio je četiri titule i poslednjih pet godina, pa nije navikao da često bude ispod nekog na tabeli. U ovom trenutku je ipak lider Arsenal. "Mogli smo da izgubimo ovde od Čelsija, ali sada imamo pet bodova minusa. Imamo tri boda manje da igramo za njih. To nam znači veoma, ali moramo da se konstantno dokazujemo, jer je normalno da budemo na ovoj poziciji posle osvajanja četiri Premijer lige u pet godina. Imamo takav pogled da u novembru ljudi veruju da smo već šampioni, ali to je nemoguće. Drugi timovi ne osećaju takav pritisak, jer svi već u septembru kažu da ćemo osvojiti. A nije jednostavno gurati igrače da još pobeđuju i osvajaju posle toliko osvojenih titula. Zato sam zadovoljan, s obzirom na sve što se događalo prethodnih godina".

S obzirom na to da je počela mini-pauza u Premijer ligi, Siti će naredni meč igrati 14. januara, kada je na programu veliki derbi Mančestera, Junajted - Siti. Do tada, "građani" će igrati ponovo protiv Čelsija u FA Kupu u nedelju, 8. januara, a potom će 11. januara gostovati Sautemptonu u meču Liga kupa. Kada je u pitanju Liga šampiona, Gvardiolin tim će 22. februara gostovanjem u Nemačkoj započeti dvomeč protiv Lajpciga.