Neće on nigde

ZVEZDA HTELA DA GA VRATI, ŠPANCI ODBILI 4.000.000 EVRA: Reprezentativac Srbije ostaje, nemaju nameru da ga se odreknu!

Autor Nikola Lalović

Na ceni je Nemanja Maksimović i nema mu mrdanja iz predgrađa Madrida.

Izvor: Profimedia

Hetafe je na Svetskom prvenstvu imao dvojicu fudbalera, po prvi put u svojoj istoriji. Obojica su igrala za Srbiju i reč je o Stefanu Mitroviću i Nemanja Maksimoviću, a oni će nastaviti da budu članovi kluba iz predgrađa Madrida. 

Ove zime su se mnogi klubovi raspitivali za Maksimovića, uključujući i Crvenu zvezdu, ali Hetafe ne želi da ga proda. Sada španska "Marka" javlja da su odbili ponudu od 4.000.000 evra za iskusnog vezistu "orlova". Spartak iz Moskve je želeo da ga vidi u svojim redovima, spremili su milionski ugovor za samog Maksimovića, ali iako je zadnji vezni u prvom delu sezone igrao na samo 12 mečeva, ne žele da ga se odreknu.

Maksimović je seniorski fudbal počeo da igra u timu Domžala u Sloveniji, potom je dve godine sa velikim uspehom nosio dres Astane, da bi se nakon toga preselio u Valensiju. Samo godinu dana proveo je na "Mestalji, a nakon toga je otišao u Hetafe gde je postao lider. U prve četiri sezone bio je standardan, a sada je pao na klupu.

Za nacionalni tim Srbije igra od 2016. godine i na 43 utakmice do sada se nije upisivao u strelce. Na Svetskom prvenstvu u Kataru imao je minutažu na sva tri meča grupne faze.