HM...

HRVATI TVRDE - SELEKTORA IM OTIMA NAJJAČI TIM!? Bronzu posvetio braniteljima, a sad stiže senzacionalna vest!

Autor Milutin Vujičić

Zlatko Dalić je navodno jedan od kandidata za selektora Brazila. Kad neće Murinjo, Ančeloti, Gvardiola...

Izvor: Profimedia

Tite je napustio klupu fudbalske reprezentacije Brazila nakon razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Kataru, a u javnosti se odavno licitira bombastičnim imenima za naslednika. Pričalo se o Pepu Gvardioli, Žozeu Murinju i Karlu Ančelotiju, međutim sve je jasnije da od njihovog angažmana neće biti ništa, tako da su se u Brazilu okrenuli i alternativnim rešenjima i napravili su podugačak spisak kandidata.

"Večernji list" iz Hrvatske tvrdi da je na tom spisku i Zlatko Dalić, aktuelni selektor reprezentacije Hrvatske, mada je u to teško poverovati uprkos sjajnim rezultatima sa "vatrenima" na prethodna dva Mundijala.

"Izvori iz menadžerskih krugova" tvrde da je Dalić vrlo zanimljiv Brazilcima i želeli bi da ga vide na kormilu najuspešnije reprezentacije u istoriji, međutim selektor Hrvatske "ni da čuje". Hrvatski list prenosi da sve svoje planove u budućnosti vidi sa Hrvatskom i sa ovom reprezentacijom prvo želi da osvoji Ligu nacija, pa da napadne zlato na Evropskom prvenstvu, što bi naravno bila velika senzacija.

Ipak, zbog rigidnog stila fudbala koji forsira, pitanje je kako bi Brazil sa toliko majstora fudbala izgledao, posebno ako se uzme u obzir da su i protiv njih na Svetskom prvenstvu bili potčinjeni - pre nego što su izjednačili u produžecima i meč dobili posle boljeg izvođenja penala.

Podsetimo, Dalić je sa Hrvatskom bio drugi i treći na svetu, dok je pre toga vodio Varteks, Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven Belupo, Al Faisali, Al Hilal i Al Ain.