GOTOVO

ZVEZDA OBJAVILA - DOVELI SMO NAPADAČA! Golgeter kakav se čekao na "Marakani", odmah uzeo dres! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je obradovala svoje navijače novogodišnjim poklonom koji stiže na leto.

Izvor: Twitter/crvenazvezdafk/Screenshot

Samo nekoliko sati pošto je vest prostrujala Češkom, Crvena zvezda je potvrdila - dogovoren je transfer Pitera Olajinke! U pitanju je nigerijski napadač koji će na "Marakanu" doći na leto i to bez obeštećenja, pošto mu ugovor sa praškom Slavijom ističe u narednih šest meseci. Zbog toga je mogao da pregovara sa novim timom, a Zvezda se pohvalila da je sa njim potpisan predugovor i već je podigao novi dres!

Interesantno je da je ugovor potpisan do kraja juna 2026. godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu, što će reći da Crvena zvezda i te kako ima velike ambicije sa Olajinkom.


Olajinka je od 2018. godine član Slavije iz Praga i dugo je najbolji igrač ovog tima. Platili su ga 3,2 miliona evra i vratio im je golovima u Evropi (najbolji strelac u istoriji kluba), a za sada u dresu češkog tima ima 43 gola i 23 asistencije. Primarno igra kao levo krilo, ali podjednako dobro može da odgovori u špicu i na desnom krilu, što će svakako značiti Milošu Milojeviću jer može da ga koristi na više mesta.

Novi fudbaler Crvene zvezde je karijeru počeo u Nigeriji, u klubu zvani 36 Lajon, da bi potom igrao u Albaniji. Nastupao je za Bilis iz Balša i Skenderbeg, kratak period je proveo na Kipru, da bi potom 2014. godine prešao za 1,1 milion evra u Gent, što je bio rekord u tamošnjem fudbalu.

Ispostaviće se da Olajinka nikada nije odigrao ni meč za Gent, ali je blistao na pozajmicama u Duklji, potom i Zulte Varegemu. U dresu reprezentacije Nigerije ima dva nastupa.