Fudbal

PLATILI GA 130.000.000 PA GA "TERAJU" U LONDON: Čelsi ulovio kapitalca u Madridu - dolazi na pozajmicu!

Autor Petar Đukanović

Žoao Feliks je novi napadač Čelsija objavio je londonski velikan.

Izvor: printscreen/youtube/@chelseafc

Jedan od najskupljih fudbalera današnjice Žoao Feliks (23) postaće zvanično najnovije pojačanje Čelsija. Portugalski ofanzivac će doći u redove londonskog velikana na šestomesečnu pozajmicu iz madridskog Atletika. Nakon što je promovisan Feliks je istakao da će pomoći timu u ispunjenju najviših ciljeva.

"Čelsi je jedan od najvećih timova na svetu i nadam seda ću im pomoći do dođu do ostvarenja ciljeva. Srećan sam što sam ovde i uzbuđen što ću igrati na Stamford Bridžu", rekao je on za tviter nalog pomenutog kluba.

Feliks je u Atletiko stigao leta 2019. godine kada je plaćen čak 130 miliona evra. Najbolji mladi igrač te 2019. godine nije ispunio očekivanja Madriđana u prethodnih tri i po sezone postigavši 34 gola u 131 nastupu. Navijači kluba za loše igre mladog ofanzivca krive defanzivni sistem igre koji preferira trener "jorgandžija" Dijego Simeone, a u više navrata je i sam igrač isticao da se "ne uklapa" u trenerov stil igre.

Neslaganje sa Simeoneom i kritike od strane pojedinih navijača doprinele su da se Feliks odluči na ovakav potez i napusti "Vanda Metropolitano". On odlazi na pozajmicu do kraja sezone koja će biti plaćena više on 10 miliona evra - što podrazumeva i platu igraču. Navijači Čelsija već sad se nadaju da bi Feliks mogao i nakon leta dea ostane u timu Grejema Potera.

Nakon ofanzivca "plavci" se nadaju da bi uskoro dres ovog kluba mogao da zaduži i najbolji mladi igrač Mundijala u Kataru Enco Fernandez. Klub sa Stamford Bridža je do sada potrošio preko 350 miliona evra na ovosezonska pojačanja i čini se da tu neće stati, a mi ćemo videti da li će uspeti da "razmrdaju" Žoaa Feliksa i ožive mu karijeru.