Fudbal

OTIŠAO IZ CRVENE ZVEZDE, ALI OSTAJE U SRBIJI: Rastanak na Marakani - otišao da se bori za Evropu!

Autor Mladen Šolak

Štoper Crvene zvezde napustio Ljutice Bogdana i potpisao za novi tim. "Da vratimo ovaj klub tamo gde pripada", rekao je na promociji.

Izvor: MN Press, Vid Ponikvar/Sportida

Doskorašnji defanzivac Crvene zvezde Vuk Bogdanović prvo je pojačanje Vojvodine u prelaznom roku. Mladi štoper, rođen 2002. godine, potpisao je ugovor sa Novosađanima na dve i po godine, čime je definitivno napustio "Marakanu", gde je igrao i u mladim kategorijama.

Bogdanović je u poslednje četiri godine često menjao timove, igrao je za omladinski tim Voždovca, kao i za Spartak i Rad, a u Zvezdu se vratio prošlog leta. Ove sezone nastupio je jednom za crveno-bele, u pobedi protiv Kolubare u Lazarevcu, ali očigledno nije bio u daljim planovima trenera Miloša Milojevića.

"Drago mi je što sam postao deo kluba kao što je Vojvodina. Jedva čekam da se pridružim ekipi i da zaigram pred novosadskom publikom. Cilj mi je da zajedno sa svojim saigračima vratim Vojvodinu na mesto kojoj je pripada. Takođe, želim i da se zahvalim upravi kluba na ukazanom poverenju. Na meni je sada da to poverenje opravdam i da strpljivo čekam priliku da zaigram u belo-crvenom dresu. U nastavku sezone očekujem da Vojvodina pobeđuje i beleži dobre rezultate i da konačno usrećimo navijače i obezbedimo jesen u Evropi", rekao je Vuk Bogdanović prilikom potpisivanja ugovora.

Mladi Beograđanin u Novom Sadu će biti deo ekipe Milana Rastavca, koja je jesenas na tromesečnu pauzu otišla kao petoplasirana, sa 33 osvojena boda.