Fudbal

IGRAĆE SA ZVEZDOM I BIĆE POŠTENO, NE SUMNJAM U TO! Vazura o šok-transferu srpskog fudbala: Zvao sam ih da im ČESTITAM!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Generalni direktor Partizana komentarisao je transfer koji je uzburkao domaći fudbal.

Izvor: MN Press

FK Spartak iz Subotice napravio je jedan od najvećih transfera u svojoj istoriji, jer je doveo zadnjeg veznog Šerifa iz Tiraspolja, Edmunda Ada. Dugogodišnja "meta" Crvene zvezde tako je završila na severu Bačke, a za taj transfer upitan je i direktor Partizana Miloš Vazura na potpisivanju ugovora sa sponzorom u Beogradu.

On je dao kratak odgovor na pitanje da li će se iznenaditi ako Ado na leto ipak završi na "Marakani", posle nekoliko neuspešnih pokušaja crveno-belih da ga govedu. "Neću, to je jasan odgovor", odgovorio je Vazura. "Ne znam kako je tačno došao i šta sve tu ima oko posledica i dešavanja. Zvao sam predsednika Spartaka, čestitao sam mu na transferu. Sledi utakmica Zvezde i Spartaka i biće pošteno sigurno, ne sumnjam u to. Ponavljam, pričao sam sa predsednikom kluba, poštujem ih, u dobrim smo odnosima. Znaju oni sigurno šta ih čeka", rekao je Vazura i tu stavio tačku na priču o transferu.

Ado je bio deo tima Šerifa koji je prošle sezone izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom je u grupnoj fazi ostvario i spektakularnu pobedu protiv Real Madrida. On je rođen u Gani u maju 2000. godine, a po dolasku u Srbiju istakao je da je došao da pomogne "Plavim golubovima". "Znam koje su ambicije kluba i nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti postavljene ciljeve", rekao je on kada je stigao u klub.

Predsednik Spartaka Nikola Simović podsetio je da Ado nije igrao u prethodnih šest meseci, ali i istakao da se nada da će odlični defanzivni vezista odmah pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica u Ligi šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal. Dovođenje ovakvog igrača, je takođe potvrda onoga što sam rekao na početku priprema - Spartak je finansijski veoma stabilan klub, pre svega zahvaljujući našem novom potpredsedniku i sufinansijeru Gagi Antonijeviću. Cilj Spartaka u nastavku sezone je borba za mesto koje vodi u plej of, uz obavezu da se što ranije obezbedi opstanak u ligi, i verujem da će nam Ado pomoći u ostvarenju naših ciljeva", izjavio je on.