DEBAKL

ŠAMARČINA ZA JUVENTUS U DERBIJU! Napoli GAZI i ide ka tituli - nema Vlahovića, nema ni nade!

Autor Nemanja Stanojčić

Ubedljiva pobeda Napolija protiv Juventusa u Italiji.

Izvor: Profimedia

Napoli je pregazio Juventus u Seriji A i nastavio borbu za titulu - 5:1 (2:1). Kakva šamarčina za "Staru damu" u derbiju kola Serije A. Domaćin je nastavio put ka Skudetu, a fenomenalan tim Lučana Spaletija još jednom je pokazao da je najbolji u Italiji, naneo je Juveu prvi poraz uz pet primljenih golova još od 1993. Punih 30 godina ovako nije ponižen najtrofejniji tim Serije A.

Nije igrao Dušan Vlahović zbog povrede, Filip Kostić nije mogao sam, a izgleda da bez srpskog napadača nema ni nade. Videlo se to još jednom, navijači su ponovo okrenuli leđa Masimilijanu Alegriju i njegovoj defanzivnoj taktici. Nakon ove pobede, Napoli ima čak 10 bodova više od trećeplasiranog Juventusa, ali i od drugoplasiranog Milana, koji ima odigran meč manje. Golovima Viktora Osimena u 14. i 65. minutu, kao i "Kvaradone" u 39, Amira Rahmanija u 55. i Elifa Elmasa u 72, Spaletijevi lavovi osvojili su čak 47. bod od dosad mogućih 54 i demonstrirali silu protiv velikog rivala. Napoli je pod vođstvom Mauricija Sarija u prošloj deceniji tesno izgubio trku za titulu upravo od Juvea, ali deluje da ovog puta neće biti neizvesnosti, kao što je nije bilo ni u petak uveče u Napulju. Na stadionu "Dijego Maradona" čekaju titulu upravo od Argentinčeve zlatne ere, kada su jedini put bili prvaci (1987. i 1990). Ovog proleća to će biti promenjeno.

Kada je u pitanju Juventus, u debaklu u derbiju je još jednom ogoljeno da mnogo toga ne štima u svlačionici Maksa Alegrija. Srpski centarfor Dušan Vlahović već je hronično povređen i ima probleme već tri meseca (povreda primicača, pa prepone), Filip Kostić je blistao pred Mundijal i u petak je odigrao ceo meč na "Maradoni", ali nije mogao da pomogne ekipi, kao ni svetski šampion Anhel Di Marija u napadu.