LEGENDARNI FUDBALER OPLEO PO RONALDU - SHVATI, PRESTAR SI! Francuz bez milosti: "Imate dve vrste igrača"

Erik Kantona uputio žestoke kritike na račun Kristijana Ronalda.

Profimedia

Legendarni fudbaler Mančester junajtedaErik Kantona uputio je oštre kritike Kristijanu Ronaldu čija se karijera bliži kraju. Ronaldo je pred Svetsko prvenstvo u Kataru raskinuo ugovor sa ekipom Junajteda, posle skandaloznog intervjua i svih sukoba koje je imaosa trenerom Erikom Ten Hagom. Kantona ističe da Ronaldo sledećeg meseca puni 38 godina i da mora da prihvati prolazak vremena i da stari, da dolaze nove generacije koje su brže bolje i visprenije nego on trenutno.

Imao je jasnu poruku za portugalskog asa, napravio je i interesantno poređenje. "Imate dve vrste igrača na zalasku karijere. One koji žele da igraju svaku utakmicu jer i dalje misle da imaju 25 godina oni su puni sebe i one koji shvataju da nemaju 25 godina da su tu da pomognu mladim igračima i da polako odu u penziju. Znaju da neće igrati svaku utakmicu i briga ih, igraće neke zaradiće još nešto para i pomoći će ekipi to su zreli ljudi" rekao je Kantona za britanske medije.

Iskoristio je i svoju karijeru za primer. "Ja sam se penzionisao mlad, to je druga stvar nemam pojma kakav bih bio. Onda naiđe i onaj što hoće da igra do 40. godina i igra, pokušava".

On je zatim pomenuo Rajan Gigs i Paolo Maldinijakoji su pomagali mladim igračima u Mančester junajtedu i Milanu bez trunke egocentričnosti, i napominje da Zlatan Ibrahimović i dalje radi isto. "Maldini i Gigs su igrali dugo i pomagali mladima, to radi i Zlatan, ali mislim da Ronaldo nije shvatio – i još uvek ne shvata. Ne razume da nema 25 godina. On ima 38. i već je star, i umesto što se bunio što ne igra tek po neku utakmicu morao je da shvati i kaže: Dobro, nemam 25 godina, ne mogu da igram svaku utakmicu, ali ću pomoći mladim igračima'", završio je Kantona.

Čuveni bivši as Mančester junajteda penzionisao se kada je bio na vrhuncu karijere u 30. godini kada je osvojio Premijer ligu 1997. godine. Ronaldo je za razliku od njega i dalje aktivan, potpisao je za Al Nasr u Saudijskoj Arabiji i čeka debi u novom klubu.