Fudbal

OVO JE NOVA CRVENA ZVEZDA: Milojević odabrao 11 igrača i od njih video šta je hteo - golove i pobedu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda trijumfom počela seriju kontrolnih utakmica u Antaliji

Izvor: MN Press

U prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj, Crvena zvezda je pobedila Lehiju iz Poljske 3:1, golovima Osmana Bukarija na asistenciju Irakija Azarova, autogolom Pjetržaka posle kombinacije Milana Rodića i Nikole Mituljikića, a onda i pogotkom Kingsa Kangve, na dodavanje Aleksandra Kataija.

Na početku susreta istakao se Zvezdin novajlija Lazar Nikolić, koji je ove zime došao iz Javora, usledio je gol Bukarija, a potom i prilika za Nikolića na dodavanje mladog Lekovića. Ipak, Lehija je izjednačila u 39. minutu golom Kubickog sa ivice kaznenog prostora za 1:1. Nakon toga, Katai je otvorio drugo poluvreme udarcem "petom", Lehija je dala autogol u 71, a konačan rezultat postavio je Kangva, za 3:1.

Fudbaleri Crvene zvezde treniraju u Antaliji dva puta dnevno pod vođstvom šefa stručnog štaba Miloša Milojevića, a naredni pripremni meč odigraće u četvrtak, protiv Neftčija.

"Zadovoljan sam prvim poluvremenom, pogotovo kontrolom igre, raspored, brojem šansi, intenzitetom presinga i sve sem rezultata je bilo dobro. Takođe i sjajan odnos igrača, te mi je zbog njih krivo što nismo postigli još koji gol da se nagrade. U drugom poluvremenu je trebalo malo vremena da nađemo ritam, ali smo izgledali sve bolje. Raduju me stvari koje smo uvežbavali poput presinga i završne trećine gde dolazimo raznovrsno i kad prođemo određeni broj treninga, biće to sve bolje", rekao je posle meča Milojević.

On je pružio šansu velikom broju igrača - ukupno ih je nastupilo 24. "Mladi imaju dobar odnos, shvatili su da nije kliše da želim da im ukažem priliku. Svi mladi su dobili šansu, sem Mijatovića koji je bolestan i Jovana Mituljikića koji je otišao na pozajmicu, ali svi na koje sam mogao da računam od talenata su danas zaigrali i nadam se da će im ovo biti podstrek za rad kako bi se izborili za minutažu".

U ponedeljak je slobodan dan za igrače Zveze. "To je već isplanirano. Ne volim da kažnjavam trčanjem, dobro se radilo, danas smo imali proveru da vidimo gde smo i šta smo. Igrače sutra čeka slobodan dan, nadam se da će odmoriti, pa od utorka krećemo u drugi mikrociklus", podvukao je Milojević

Kings Kangva
Izvor: YouTube/TV Arena sport

  • Stadion: "SC Kalista", Antalija, Turska.
  • Strelci: Bukari u 14, Pjetrzak (autogol) u 71. i Kangva u 78. minutu za Crvenu zvezdu, a Gajos u 39. minutu za Lehiju.
  • Žuti kartoni: Dragović, Prucev (Crvena zvezda), Gajos (Lehija).
  • Crvena zvezda: Borjan (od 46. Vasiljević), L. Nikolić (od 46. Gobeljić), Leković (od 46. Pankov), Dragović (od 46. Eraković), Azarov (od 46. Rodić), V. Nikolić (od 46. Mijailović, od 74. Srnić), Kanga (od 46. Krstičić), Ivanić (od 46. Kangva), Bukari (od 46. Mituljikić, od 85. Motika), Mitrović (od 46. Prucev), Ibrahim (od 46. Katai).
  • Lehija: Kucijak, Nalepa, Tobers, Maloča,Konrado, Pjetrzak, Bartkovski, Kubicki, Gajos, Zvolinski, Sezonienko.
  • Igrali su još: Buhalik, Kastegren, Bjeganski, Dijabate, Brzek.