Fudbal

POSLE HAOSA U KLUBU, STANOJEVIĆ VEĆ PREUZEO EKIPU! Srpski trener ZNA šta ga čeka: Pritisak? Navikao sam, nemam problem

Autor Mladen Šolak

Aleksandar Stanojević preuzeo je ekipu Konje

Izvor: Instagram/konyaspor

Srpski stručnjak Aleksandar Stanojević zvanično je promovisan u utorak u svom novom klubu, turskom Konjasporu. On je preuzeo ekipu od domaćeg trenera Ilhana Paluta, koji je prošle godine vodio ekipu do visokog trećeg mesta na tabeli tamošnje Super lige, ali mu je uprava uručila otkaz u ponedeljak u podne, nakon serije loših rezultata i samo jedne pobede u poslednjih 10 mečeva.

Stanojević je stigao u Tursku, slikao se sa opremom novog kluba i predstavio stručni štab, među kojima su i treneri koji su radili sa njim u Partizanu - prvi asistent Branko Vukašinović i trener golmana Nemanja Jovšić. "Veoma sam srećan što sam ovde. Ovo je nova stranica i novi izazov za mene i želim da se dokažem. Naporno radim, 24 sata dnevno sam u fudbalu i dokazaću se što je brže moguće. Dobro je kada svi imaju očekivanja od vas. Imate veću energiju i motivaciju da se dokažete. Nemam problem s tim. Uvek sam radio pod pritiskom, pogotovo u svojim prethodnim klubovima i lako ću se adaptirati na to", rekao je Stanojević uoči prvog  treninga u Turskoj.

Bivši trener crno-belih preuzeće tim od trenera koji se sukobio sa upravom, u kojoj je tehnički direktor legendarni turski fudbaler Emre Belezoglu. Izvrši direktor Konjaspora Mustafa Goksu rekao je da je Stanojevićev prethodnih Palut bio upozoravan zbog svojih gestova. "Upozoravali smo Ilhana Paluta zbog njegovog ponašanja u dugom periodu. Ipak, nije obraćao pažnju na ta upozorenja i nije bilo promene. Ovo je Konjaspor, svi bi trebalo da poštuju veličinu ovog kluba. U razgovoru sa Palutom insistirali smo na tome da igraju mladi igrači, a Palut nije hteo, niti želeo da da mladim fudbalerima šansu", objasnio je on.

Paluta je na rastanku ispratila grupa navijača, koja mu nije zaboravila ono što je urađeno prošle sezone, posle koje su došli problemi za Konju. Ove sezone, turski tim ispao je u evropskim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu od Vaduza iz Lihtenštajna. Posle velikih turbulencija, Stanojević je stigao u klub da smiri situaciju oko ekipe i da joj pomogne da opet počne da pobeđuje i da igra konstantnije.