Fudbal

OFK BEOGRAD KREĆE ISPOČETKA: Nova uprava, trener, promene u omladinskoj školi: Terzić i Mrkela predstavili šefa struke!

Autor Mladen Šolak

Bivši fudbaler i trener OFK Beograda vratio se na Karaburmu

Izvor: MN Press

OFK Beograd počinje 2023. sa novim trenerom, Simom Krunićem. Bivši igrač i trener "romantičara" preuzeće ih u trećoj ligi, sa ambicijom da ih vrati na nivo koji takav klub zaslužuje. Njegov dolazak u klub potvrđen je i fotografijom sa novim čelnicima "romantičara" - potpredsednikom Kostadinom Terzićem i sportskim direktorom Andrejom Mrkelom, koji su takođe ove zime stigli na Omladinski stadion.

OFK Beograd je ove sezone vodio Nenad Grozdić, nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije, a u decembru je najavljeno da će prvi tim preuzeti Dražen Dukić, takođe bivši igrač "romantičara". Ipak, manje od mesec dana kasnije, na klupu je seo superligaški trener koji je vodio i Jagodinu, Čukarički, Radnik Surdulicu, Radnički Niš...

OFK je takođe najavio i da će bivši superligaški trener Stevan Mojsilović, donedavno skaut Crvene zvezde, preuzeti omladinsku školu posrnulog velikana sa Stare Karaburme.

Velika mi je čast što sam ponovo i zvanično deo mog OFK Beograda. Optimista sam i nadam se da ćemo ispuniti plan i projekat povratka plavo-belih na pozicije u srpskom fudbalu koje je zasluzio svojom bogatom istorijom. Neće biti lako, pred nama su pre svega veliki rad i borba. Imamo dovoljno vremena da uigramo ekipu za početak prolećnog dela koje je na programu 4. marta", rekao je Krunić na promociji.

On je najavio da će ostati stručni štab koji je postavio Dukić: "Nisam hteo da menjam saradnike koje mi je ostavio moj prijatelj Dražen Dukić. Moji pomoćnici će biti naš bivši igrač, Đorđe Ivelja, te Rade Grahovac koji će voditi brigu o našim čuvarima mreže, a fizioterapeut je i dalje Marko Igrutinović. Jedina novina u stručnom štabu je kondicioni trener, Vlada Živanović, sa kojim sarađujem još iz vremena dok sam trenirao Jagodinu i time je naš stručni tim zaokružen."

Početak zimskih priprema je zakazan za sredu, 18. januara, a OFK će u nastavak sezone ući kao petoplasirani tim Srpske lige grupa Beograd, u kojoj se takmiči od leta 2017. godine.