Fudbal

BOMBA - SRBIN POTPISAO ZA EVROPSKOG VELIKANA! Najpoznatiji novinar otkrio sve detalje, Ivan ide PIKSIJEVIM PUTEM!

Autor Mladen Šolak

Srpski vezista dogovorio transfer!

Izvor: Profimedia

As Verone i reprezentativac Verone Ivan Ilić (21) novi je igrač Olimpik Marseja, objavio je najpoznatiji fudbalski novinar, Italijan Fabricio Romano. Bivši đak Crvene zvezde i nekadašnji član Mančester sitija preći će u junu u Francusku kod hrvatskog trenera Igora Tudora, iako je ovog vikenda povezivan i sa Torinom, gde su ga videli kao člana srpske kolonije pod vođstvom takođe hrvatskog stručnjaka, Ivana Jurića.

"Ekskluzivna vest je potvrđena - Olimpik Marsej privodi kraju posao da dovede top talenta iz Verone! Detalji su ovi - potpisaće ugovor do 2028, uz obeštećenje od 15 miliona evra uz opciju za dodatnih dva do tri miliona. U toku su poslednji koraci pre potpisa", objavio je Italijan koji ne promašuje kada su u pitanju transferi.

Ivan Ilić otišao je iz Crvene zvezde u Mančester siti 2017. godine, zajedno sa rođenim bratom Lukom, koji sada igra za TSC. Potom je odlazio na pozajmice u Zemun i u Bredu, a u Italiji se skrasio u Veroni 2020. godine, kada je dolazak u Seriju A iskoristio da celom svetu pokaže koliko je talentovan. Rođeni Nišlija bio je član reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru i igra na poziciji centralog veziste. Zanimljivo je to da se klubovi u njegovoj biografiji za sada nižu slično kao i najpoznatijem Nišliji srpskog i evropskog fudbala, Draganu Stojkoviću Piksiju. Obojica su bili u Crvenoj zvezdi i Veroni, a od leta će imati i treći zajednički tim - Olimpik Marsej.

Marsej je trenutno treći na tabeli francuske Lige 1, sa pet bodova manje od vodećeg Pari Sen Žermena, zvezdanog branioca titule. Na poziciji centralnog veziste Iliću će konkurencija biti najskuplji igrač Olimpika, bivši igrač Arsenala Mateo Genduzi, a ofanzivnije će igrati Ukrajinac Ruslan Malinovski, bivši igrač Atalante.