Bravo!

TOTALNO NOVA PIKSIJEVA SRBIJA RAZBILA AMERIKU: Selektor izveo domaće igrače - oni održali čas fudbala! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Kombinovani sastav Srbije je dominirao i na kraju doneo pobedu iz Amerike!

Izvor: MN Press

Srbija se prvi put pojavila na terenu posle Svetskog prvenstva u Kataru i pobedila! Tim Dragana Stojkovića Piksija bio je bolji od Sjedinjenih Američkih Država u prijateljskom meču sa 2:1 (1:1), iako je na utakmici odigranoj u Los Anđelesu domaći tim poveo!

Prvi pogodak je došao u 29. minutu kada je napadač Sinsinatija Brendon Vaskez uspeo da pogodi mrežu Đorđa Petrovića, ali je novi fudbaler TSC-a i nekadašnji as Crvene zvezde i Mančester sitija Luka Ilić uspeo da izjednači pre poluvremena u 43. minutu. 

Posle dve izmene na startu drugog poluvremena u jednom od prvih napada u nastavku fudbaler Vojvodine Veljko Simić je postavio konačnih 2:1 i tako je doneo trijumf našem nacionalnom timu. 

Dragan Stojković Piksi je na ovoj proveri na raspolaganju imao samo igrače iz Superlige uz nekoliko fudbalera poput Đorđa Petrovića, Dejana Joveljića i Ranka  Veselinovića koji nastupaju u MLS-u i priključili su se sastavu. Ovaj kombinovani tim bio je lišen pomoći igrača iz Crvene zvezde i Partizana, a neki igrači su odbili poziv u nadi da će se bolje spremiti za predstojeću polusezonu, ali i tako oslabljena Srbija je dominirala ceo meč. 

Jedini gol Amerike došao je udarcem glavom i bila je to jedina šansa Amerikanaca na ovoj utakmici, tako da je selektor Stojković dobio šansu da mu se zaista nametnu neki igrači koji su izašli na teren. 

SRBIJA: Đ. Petrović (od 46. Rosić), N. Petrović, Veselnović, Mijailović, Stojić, Simić (od 76. Damjanović), Petković (od 81. Bijelović), Lučić (od 62. Pantović), Ilić (od 62. Ivezić), Topić (od 46. Štulić), Joveljić