UZBUDLJIVO

OPET "PETARDA" NA MEČU CRVENE ZVEZDE: Vigo napravio penal, a srpski šampion pobedio za KRAJ priprema

Autor Milutin Vujičić

Drugi meč za redom na meču Crvene zvezde "palo" je pet golova na pripremama u Turskoj.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se pobedom nad Austrijom Lustenau 3:2 (1:1) oprostila od priprema u Antaliji. Izabranici trenera Miloša Milojevića su ponovo napravili jedanaesterac i još jednom su jurili "minus", ali za razliku od susreta sa Ludogorecom - protivnika iz Austrije su vrlo brzo "uhvatili". 

Nakon što je Aleks Vigo skrivio jedanaesterac u 26. minutu, Dijabi je savladao Vasiljevića, da bi krajem poluvremena crveno-beli dodali gas i stigli do izjednačenja u 40. preko Kingsa Kangve, koji igra sjajno na pripremama. Već u drugom minutu nastavka u strelce se upisao i mladi štoper Stefan Leković, međutim Genuš je u 53. doneo izjednačenje i tako meč u Antaliji učinio dramatičnim.

Zvezda je do pobede došla u 81. minutu golom mladog Stefana Mitrovića koji je nedugo pre toga ušao sa klupe. I u ovom meču Milojević je eksperimentisao sa Ibrahimom Mustafom na mestu špica, što se nije pokazalo kao dobro rešenje, dok je i ovoga puta Aleksandar Dragović izostao iz tima pošto je trenutno u Beču sa suprugom.

Ekipa šampiona Srbije se odmah vraća u Beograd i već 4. februara, ako ne bude odlaganja početka prolećnog dela sezone kako su najavili iz Partizana, očekuje ih meč sa Vojvodinom.

Crvena zvezda: Vasiljević, Vigo (od 46. L. Nikolić), Leković, Pankov (od 65. Milunović), Srnić, Sanogo (od 68. Mijailović), V. Nikolić (od 68. Motika), Kangva (od 46. Kanga), Prucev (od 65. Mitrović), Katai (od 46. Mituljikić), Ibrahim (od 65. Mijatović).

Austrija: Helac, Hugonet, Mak, Dos Santos, Genuš, Surdanović, Tifenbah, Gmajner, Dijabi, Gedikli, Čeukua.