NIJE BILO DOBRO

PRVI PORAZ PARTIZANA NA PRIPREMAMA: Opomena za odbranu, crno-beli na samo 1/5 u Turskoj!

Autor Milutin Vujičić

Partizan se mučio u jutarnjim časovima protiv Horsensa i doživeo poraz.

Izvor: Arena sport/screenshot

Partizan je u prvom od dva meča poslednjeg dana priprema u Turskoj izgubio od danskog Horsensa 1:0 (0:0). U jutarnjim časovima u Antaliji nije bilo raspoloženih u prvom poluvremenu, da bi Horsens u vođstvo doveo Siguradson u 53. minutu. Ispostaviće se, to je bio i jedini pogodak koji smo videli u ovom ne tako uzbudljivom meču, pošto crno-beli nisu uspeli da dođu makar do izjednačenja.

U prvom delu praktično nije bilo većih prilika, tek su Lutovac i Pantić zapretili Brolinu, da bi Horsens značajno bolje otpočeo drugo poluvreme i realizovao treću šansu posle kiksa Slobodana Uroševića, pa Siniše Saničanina. Kapiten crno-belih je loše procenio situaciju, tako da je Sigurdason izašao sam pred Stevanovića i savladao ga.

Do kraja meča Partizan je imao dve polušanse preko Meinga i Fejse, tako da će popodne imati šansu za iskupljenje u poslednjoj proveri u Antaliji protiv CSKA iz Moskve. Ovo je inače bila peta utakmica Partizana na pripremama u Turskoj, a ujedno i prvi poraz pošto su remizirali protiv Austrije (0:0), Krajove (1:1), TSC-a i Mladosti iz Lučana (2:2), dok su jedinu pobedu ostvarili u duelu sa ruskim Ahmatom (3:1).

PARTIZAN: Stevanović, Urošević, Saničanin, Subotić, Filipović, Fejsa, Traore, Lutovac, Pantić, Menig, Baždar. Igrali su još: Jojić, Jevremović, Stjepanović, Vlahović.