Fudbal

LOLO, DOBRO DOŠAO U OFK BEOGRAD! Smiljanić stigao na Karaburmu - ovako ga je klub dočekao

Autor Mladen Šolak

Dugogodišnji vezista Partizana novi je igrač OFK Beograda

Izvor: MN Press

Bivši vezista Partizana i reprezentacije Srbije Milan "Lola" Smiljanić potpisao je za OFK Beograd, potvrdio je njegov novi klub. Dugogodišnji fudbaler crno-belih vratio se iz Crne Gore pola godine posle odlaska iz Humske, tokom kojih je nastupao za Mornar iz Bara.

Smiljanić je dočekan na Karaburmi, uz podsećanje iz kluba da je dres "romantičara" nosio i njegov otac, Branko Bane Smiljanić od 1978. do 1981. "Milan je jedan od najboljih golova u karijeri postigao upravo protiv OFK Beograda. Vreme je za 'poravnavanje' te statistike i vraćanje duga. Dobro došao legendo", poručio je klub svom najzvučnijem pojačanju ove zime.

OFK Beograd ove godine je dobio novu upravu, predvođenu sinom Zvezdana Terzića, Kostadinom, sinom Mitra Mrkele, Andrejom i Stefanom Babovićem, novim potpredsednikom kluba, koji je godinama igrao sa Smiljanićem u Partizanu. Zajedno su ponikli u omladinskoj školi crno-belih, za čiji je seniorski tim Lola odigrao čak 187 utakmica i u njemu stekao i status "A" reprezentativca. Za seniorski nacionalni tim odigrao je šest utakmica, a uz tri mandata u Partizanu igrao je i za Espanjol, Sporting Hihon, Genčlerbirligi, Makabi Netanju, Pert Glori i Hapoel Aškelon.

Smiljanić će na Omladinskom stadionu raditi sa novim trenerom "romantičara", Simom Krunićem, takođe bivšim igračem OFK Beograda kome je ovo drugi mandat na klupi tog kluba. Prethodni put on je vodio OFK od aprila do juna 2009. godine, kada je situacija na Karaburmi bila daleko stabilnija i igrao se superligaški fudbal. OFK je već godinama trećeligaš i u prolećni deo sezone ući će sa osam bodova zaostatka za Zvezdarom, koja je prvoplasirana.