Fudbal

TRAŽIO OD PARTIZANA DA SKLONI IGRAČA! Petrić progovorio o napadaču - Neke stvari NISU bile prvi put!

Autor Mladen Šolak

Trener crno-belih Gordan Petrić okrio je zbog čega je bio ljut na napadača Fusenija Dijabatea

Izvor: MN Press

FK Partizan završio je pripreme u Beleku, a u razgovoru sa novinarima na kraju priprema trener crno-belih Gordan Petrić otkrio je i da je tražio da napadač Fuseni Dijabate bude sankcionisan jer je kasnio na pripreme. "Bio sam izričit da klub mora da obrati pažnju na takve stvari i da, u tom trenutku, možda hoću i da ga sklonim iz tima, jer neke stvari nisu bile prvi put. Ali on nije zlonameran, takav je, drugačiji karakter, dobar po duši, ali zaboravlja jednostavno neke stvari. Večeras (protiv CSKA) se na primer malo više igrao fudbala. Od meča sa Zvezdom pokazao je da je igrao fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, kod takvih, kako vi volite da kažete – majstora fudbala, se i igranje fudbala nekad može oprostiti", rekao je Petrić u Beleku.

Crno-beli će od narednog vikenda zaigrati u Superligi, misleći i na dvomeč Konferencijske lige protiv Šerifa, koji počinje 16. februara. Crno-beli su u petak odigrali "generalnu probu" protiv CSKA iz Moskve, a posle sedam testova (pobeda, dva poraza i četiri remija), trener Partizana Gordan Petrić sabirao je utiske.

"Ako me pitate da li smo zadovoljni – jesmo. Spremni smo za nastavak prvenstva! Dosta mladih je dobilo šansu, ne znam da li je neko pre dobijao ovoliku minutažu kao sada. Kombinovali smo, samim tim, sastave za svaku utakmicu. Imali smo i po dve utakmice dnevno.Da li smo pogrešil – ne znam. Što se tiče rezultata mečeva tokom priprema, to nije bitno za mene. Bilo bi lepo da smo dobili neku više. Ono što je najvažnije je da smo fizički spremni, tu nema problema", rekao je trener crno-belih.

Petrić je pred nastavak sezone bio direktno upitan i da li Partizan može da nadoknadi 10 poena zaostatka za Crvenom zvezdom. "Ne znam da li Zvezda može da gubi bodove, ali ima baš dosta utakmica. Ekipe su iskusne, dobro nameštene, kao TSC, Vojvodina, Novi Pazar. Siguran sam da će se Pazar, uz novog trenera, dobro postaviti. Neće biti lako igrati te utakmice. Još je mnogo mečeva, a da li će Zvezda izgubiti ili ne, to me ne opterećuje. Idemo od meča do meča, stvaramo nešto što će biti u junu. Biće tu i mladi igrači, sigurno i Jevremović."

Takođe, Petrić je sa novinarima razgovarao i o predstojećem "večitom" derbiju na stadionu Crvene zvezde, zakazanom za 1. mart. "Važna nam je pobeda u derbiju, kao što je važna i Zvezdi. Ne opterećujem se time. Imamo Napredak, pa Mladost, zatim Evropu. Stvarno me zanima samo prva naredna utakmica. Bitno da su pripreme prošle u dobroj atmosferi, nije došlo do povreda i sigurno su igrači spremni."