Gest!

ZVEZDA IGRA ZA MIHU, A STADION MORA DA BUDE PUN: Crveno-beli se opraštaju od LEGENDE, slobodan ulaz na Marakanu!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli se nadaju punom stadionu na oproštaju od legendarnog Siniše Mihajlovića.

Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Crvene zvezde prolećni deo sezone počinju utakmicom protiv Vojvodine na svom terenu, a već je najavljeno da će se na ovom meču odati počast prerano preminulom Siniši Mihajloviću. Legendarni fudbaler nosio je dres oba kluba, pa su beogradski crveno-beli odlučili da se baš na tom susretu oproste od čoveka koji je sa Zvezdom išao na krov Evrope i sveta.

Kako bi na oproštaju Crvene zvezde od Siniše Mihajlovića bilo što više ljudi, u klubu su odlučili da ulaz na ovu utakmicu bude besplatan! U subotu, 4. februara, na stadionu "Rajko Mitić" okupiće se poštovaoci Mihinog lika i dela, a klub je pripremio niz detalja kojima će pokazati koliko je veliki bio Siniša Mihajlović. Između ostalog, očekuje se da na stadionu bude i porodica legendarnog fudbalera.

Podsećamo, Siniša Mihajlović rođen je u Borovu gde je počeo da igra fudbal pre nego što ga je čuveni Milorad Kosanović odveo u novosadsku Vojvodinu. Nakon šampionske titule u slavnoj generaciji Novosađana koju je predvodio Ljupko Petrović, a na insistiranje upravo velikog trenera, Miha je pojačao Zvezdu i postao poslednji delić šampionske slagalice.

Sa crveno-belima je osvojio Kup evropskih šampiona, Interkontinentalni kup i dve titule namenjene šampionu Jugoslavije, pre nego što je karijeru nastavio u Italiji. nosio je dres Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, a zatim i najveći deo trenerske karijere proveo u toj zemlji. Pored mesta selektora Srbije, Miha je kao trener radio u Bolonji, Kataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu, Torinu i na kraju ponovo Bolonji.