Neočekivano!

BIVŠI NAPADAČ ZVEZDE U DRUGOJ LIGI CRNE GORE, BORIĆE SE ZA OPSTANAK: Čeka ga paklena borba - imaju samo 11 bodova!

Autor Dušan Ninković

Novi izazov u karijeri iskusnog napadača, a pred njim je sada težak zadatak.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Petar Orlandić (32) ima novi klub! Iskusni napadač se posle kratke avanture vraća u Republici Srpskoj vraća u Crnu Goru, a njegov izbor kluba veoma je interesantan. Golgeter koji je sa Crvenom zvezdom osvojio i šampionsku titulu u Srbiji sada će se boriti za opstanak u drugom rangu crnogorskog fudbala!

Orlandić je najveće pojačanje Otrant-Olimpika iz Ulcinja, tima koji na polovini sezone zauzima poslednju poziciju na tabeli. borba za opstanak biće izuzetno teška, a čuvanje drugoligaškog statusa biće moguće samo ako nekadašnji napadač crveno-belih pronađe gogleteresku formu u prolećnom delu sezone. Podsetite se nekih detalja iz njegove karijere u Zvezdi:

Orlandić je ponikao u mlađim kategorijama Ribnice, a prve korake u seniorskom fudbalu imao je u dresu Zete. Usledila je pozajmica u Hapoel iz Tel Aviva, zatim mandat u Crvenoj zvezdi, pa nastavak veoma zanimljive inostrane karijere. Igrao je u Portugalu i Kini, zatim na Malti i Tajlandu, pa u Slovačkoj pre nego što se vratio u Zetu. Oprobao se i u Bosni i Hercegovini gde mu je Luka Jović pomogao da nađe klub i obuče dres Zvijezde 09, a sada će još jednom zaigrati u rodnoj zemlji i pred njim je veoma težak zadatak.

Fudbalski klub Otrant-Olimpik iz Ulcinja nalazi se na poslednjem mestu drugoligaškog karavana u Crnoj Gori. Nakon prvih 19 kola imaju samo 11 osvojenih bodova, dok je Zeta koja se nalazi u bezbednoj zoni osvojila devet bodova više. Ipak, čini se da u Ulcinju nisu odustali od borbe za opstanak jer je tokom zimske pauze nekoliko iskusnih igrača pojačalo ekipu.