Fudbal

OFK, ZVEZDA, PA PUT OKO SVETA - I OPET KARABURMA! Posle više od 20 klubova za 20 godina, poznati napadač se vratio kući!

Autor Mladen Šolak

Iskusni napadač vratio se na Omladinski stadion i igraće za OFK Beograd u nastavku sezone

Izvor: MN Press

Iskusni srpski napadač Andrija Kaluđerović (35) prešao je u OFK Beograd, sa kojim će na proleće pokušati da izbori povratak u drugu ligu (Prvu ligu Srbije). On se vratio na Omladinski stadion, gde je stigao početkom veka kao talenat AIK-a iz Bačke Topole. U dresu "romantičara" probio se do prvog tima, a onda je posle niza pozajmica prešao u Rad, odigrao sjajnu sezonu (21 gol) i prešao u Crvenu zvezdu.

Član crveno-belih bio je dve godine, a potom je igrao za ogroman broj timova - Peking Guan, Rasing Santander, Vojvodinu, AEL Limasol, Tun, Brizbejn Roar, Al Šahaniju, još tri puta je dolazio u Rad, a nastupao je i za Žalgiris, Delhi Dinamos, Inter Zaprešić, Rigu, Nasaf u Uzbekistanu, Proleter iz Novoga Sada i Grafičar prošle godine. Malo je fudbalera sa takvo živopisnom karijerom, pa ne bi trebalo najavljivati ni da će u OFK Beogradu završiti, iako će na leto napuniti 36.

On je drugo zvučno pojačanje OFK Beograda ove zime, jer je pre njega stigao i bivši vezista Partizana Milan Lola Smiljanić, nakon povratka trenera Sima Krunića.