Fudbal

KONAČNO, LUKA JOVIĆ! Odlučio srpski derbi u Italiji - ovaj gol je čekao MESECIMA!

Autor Mladen Šolak

Centarfor Fiorentine dao važan gol u utakmici protiv Torina

Izvor: Profimedia

Fiorentina je pobedila Torino u četrvtfinalu Kupa Italije 2:1, a strelac gola za 1:0 za "Violu" u 65. minutu bio je srpski napadač Luka Jović. Bio je to njegov prvi pogodak još od 9. novembra i osmi ove sezone, a postigao ga je na asistenciju Alekse Terzića. Da li je taj gol nagoveštaj boljih dana za Srbina koji u Firenci traži način da "oživi" karijeru posle loše epizode u Real Madridu?

U meču u kojem je za domaće igrao i Nikola Milenković, važan detalj bio je i debi takođe našeg veziste Luke Ilića za Torino. On je posle transfera iz Verone prvi put zaigrao za "bikove" ulaskom u igru u 62. minutu. Ipak, on i golman Vanja Milinković-Savić ipak su se sa saigračima oprostili od borbe za trofej, dok Nemanja Radonjić nije bio u sastavu. Fiorentina je povela 2:0 golom Žonatana Ikonea u 90. minutu, dok je Torino postigao samo utešni pogodak u nadoknadi vremena, udarcem Jana Karamoa.

Fiorentina će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Roma - Kremoneze, dok je u drugom delu "kostura" Inter pobedio Atalantu 1:0 i ušao u polufinale, a čeka se meč Juventusa i Lacija u sredu od 21. Posle niza nagoveštaja da Fiorentina više ne veruje Luki Joviću, gol u Kupu mogao bi da nagovesti njegove bolje dane i bolju formu, koja je preko potrebna i srpskom reprezentativcu i njegovom timu. Fiorentina je trenutno tek 12. na tabeli, sa samo 24 osvojena boda u 20 odigranih utakmica, a u februaru je očekuju i utakmice nokaut faze Konferencijske lige, u kojoj će igrati dvomeč protiv Brage.

Luka Jović
Izvor: YouTube/TV Arena sport