BOGAMI...

"ORLIĆI" DOBILI TEŠKU GRUPU ZA EURO, IGRAĆE SA UKRAJINOM: Ovoga puta MORAMO da se plasiramo, vreme je!

Autor Milutin Vujičić

Srbija je razočarala u prethodna dva ciklusa kvalifikacija i to bi trebalo da se promeni u idućem, ali neće biti lako.

Izvor: MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije propustila je već dva uzastopna Evropska prvenstva, a pogubno za naš fudbal bilo bi da to učinimo i treći put uzastopno. Zbog toga će selektor Goran Stevanović morati da "razmrda" novu generaciju fudbalera koja će učestvovati u kvalifikacijama za EURO 2025. godine u Slovačkoj, a već sada znamo da taj zadatak neće biti nimalo lak pošto je žreb bio nemilosrdan prema "orlićima".

Srbija je zbog lošijih igara bila u tek trećem šeširu za žreb, tako da je dobila ozbiljne protivnike: Englesku, Ukrajinu, Severnu Irsku, Azerbejdžan i Luksemburg.

Sistem takmičenja je takav da će se na turnir direktno plasirati devet pobednika grupa i još samo tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ostalih šest drugoplasiranih igraće u baražu i tako će biti zaključen spisak od 15 učesnika prvenstva iz kvalifikacija, uz naravno domaćina Slovačku kao šesnaestog.

"Po mom mišljenju i ličnim željama, drago mi je da smo izbegli Španiju, Francusku i Portugal, jer to su tri reprezentacije koje definitivno dosta odskaču. Mogu biti zadovoljan žrebom, ali Engleska i Ukrajina će nam biti veliki konkurenti. Rade dobro, imaju odlične generacije, ali sve zavisi od nas. Treba da napravimo dobru selekciju i uradimo sve što je do nas, a siguran sam da imamo kapacitet, talenat i mogućnosti. Verujemo da ova generacija ima potencijal, svi kriterijumi će biti na visokom nivou. Siguran sam da nam ova grupa daje mogućnost da se nadamo najboljem i izborimo najbolji mogući rezultat", rekao je selektor "orlića" Stevanović za zvanični sajt FSS.