Rešeno!

ZVEZDI PROPAO POSAO - KULIBALI NE IDE U FRANCUSKU! Ništa od završenog transfera - otišao da potpiše, ali se vraća!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda će verovatno u prolećnom delu sezone imati na raspolaganju i Kulibalija, koji se nije preterano dokazano jesenas.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda nije uspela da završi jedan od najbitnijih poslova ove zime - Kalifa Kulibali (31) po svemu sudeći neće napustiti Beograd sve do narednog leta. Napadač iz Malija koji je prethodnog leta stigao u Srbiju kao veliko pojačanje šampiona nije pokazao gotovo ništa u prvih šest meseci, pa su crveno-beli želeli da se njegova epizoda što pre završi. Ipak, Amijen koji je bio zainteresovan neće biti njegov naredni klub, barem ne u ovom trenutku.

Kako prenose mediji u Francuskoj, Kalifa Kulibali je prošao lekarske preglede u francuskom drugoligašu Amijenu, ali neće potpisati ugovor sa tim klubom. Srpski i francuski tim nisu uspeli da završe transfer pre nego što se završio prelazni rok u većem delu Evropu, što znači da je Zvezdi sada ostalo mnogo manje opcija za rešavanje ovog problema. Prisetite se nekih detalja Kulibalija u dresu Zvezde:

Po informacijama koje su se pojavljivale prethodnih dana, odlazak Kulibalija bio bi veoma dobra opcija za Zvezdu. Navodno su Francuzi bili spremni da plate 150.000 evra za šestomesečnu pozajmicu fudbalera koji je kao slobodan igrač pojačao crveno-bele. Nakon te pozajmice bi Kalifa postao slobodan igrač, a verovatno bi naredni tim tražio upravo u Francuskoj gde je sa prilično uspeha nosio dres rezervnog tima PSŽ-a i Nanta, uz dve epizode u belgijskim timovima Šarloa i Genk.

Sa druge strane, u Srbiji nije zablistao. Došao je u samom finišu prelaznog roka i dugo nije bio spreman da zaigra, a problemi su se nastavili i kada se očekivalo da je prošao period aklimatizacije na novu ligu. Zapravo, u prvih šest meseci nošenja Zvezdinog dres Kulibali je odigrao samo sedam utakmica odnosno 174 minuta i za to vreme postigao gol na gostovanju Kolubari u Lazarevcu.