DIVNO

HRVAT KOJI JE ZADUŽIO SRBE! "NEĆE REĆI, ALI MI PAMTIMO SVE": Došao iz Čelsija u Superligu, platio operaciju navijaču!

Autor Milutin Vujičić

Hrvatski golman Matej Delač je kratko bio u Vojvodini, ali će zauvek ostati u srcima navijača.

Izvor: MN Press

Hrvatski golman Matej Delač (30) bio je tinejdžerska senzacija početkom prethodne decenije i kao 17-godišnjak je potpisao ugovor sa Čelsijem, međutim iako je od 2010. do 2018. godine bio član kluba sa "Stamford bridža", nije dobio priliku ni da debituje... Išao je na "sto pozajmica", da bi u jesen 2013. godine stigao i u Vojvodinu, a za samo nekoliko meseci u Novom Sadu razvila se obostrana ljubav.

Delač je bio jedan od prvih Hrvata u srpskom fudbalu i uvek je isticao kako je bez ikakvih problema živeo u Novom Sadu, a posebno poštovanje navijača Vojvodine stekao je jednim potezom o kome nije želeo da priča javno. To ipak dobro pamte "lale" koje su se tog čina podsetile na Tviteru...

"Skroman kao i uvek, Matej Delač nije pomenuo da je svojevremeno sam dao 6.000 evra za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve! Ljudino, biće nam drago da nam što pre budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini", poručili su iz novosadskog kluba.

Na to se nadovezao i Delač koji se zahvalio Vojvodini na lepim rečima: "Hvala vam mnogo! Voša zauvek u mom srcu! Pozdrav za sve navijače i vas u klubu".

Podsetimo, Delač je ponikao u Interu iz Zaprešića, klubu koji je ne tako bankrotirao, a potom je prešao u Čelsi odakle su ga slali na pozajmice u Vitese, češki Dinamo, Vitoriju Gimarais, Inter Zaprešić, Vojvodinu, Sarajevo, Arl i Muskron, dok je od 2018. godine u Danskoj gde igra za Horsens.