Zasluženo!

ZVEZDA NAZVALA DEO STADIONA PO SINIŠI MIHAJLOVIĆU! Legenda predložila, SVI pristali - tribina menja ime zbog Mihe!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda donela veliku odluku, jedan deo stadiona dobija ime po Siniši Mihajloviću.

Izvor: Instagram/crvenazvezdafk/printscreen

Samo nekoliko sati pre nego što će fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine na svoj način odati počast legendarnom Siniši Mihajloviću, aktuelni šampion Srbije doneo je važnu odluku. Kako je saopšteno na sednici Skupštine kluba, jedan deo zapadne tribine stadiona "Rajko Mitić" u budućnosti će nositi ime po nekadašnjem fudbaleru novosadskog i beogradskog kluba.

Reč je o ekskluzivnom delu tribine koji je do sada nosio naziv VIP Zapad. To su najluksuznija mesta na zapadnoj tribini, u njenom centralnom delu ispod svečanih loža najvećeg srpskog stadiona. Imenovanje ovog dela stadiona po Mihi biće način da se Zvezda na još jedan način oduži čoveku koji je na istom mestu doživeo neke od najlepših trenutaka i karijere, a i nakon igračkih dana ostao sudbinski povezan sa crveno-belima za koje je navijao od malena.

"Potpredsednik Upravnog odbora Jovan Kule Aćimović je na redovnoj četvrtoj sednici Skupštine kluba izneo predlog da se tribina VIP Zapad nazove po Siniši Mihajloviću, što su svi jednoglasno prihvatili, te ćemo našem Mihi i na ovaj način odati večno priznanje", navodi se u klupskom saopštenju.

Podsećamo, Siniša Mihajlović je u Crvenu zvezdu stigao u decembru 1990. godine iz Vojvodine, a tokom mandata u Beogradu osvojio je dve šampionske titule u Jugoslaviji, Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup. Usledila je njegova inostrana karijera u Italiji, gde je nastavio da radi i kao trener i gde je i preminuo u decembru 2022. godine.

Siniša Mihajlović se godinama borio protiv leukemije, a kada se bolest treći put pojavila njegovo telo nije imalo dovoljno snage da se odupre. Smrt legendarnog fudbalera rastužila je ljubitelje fudbala širom sveta, a gotovo svi italijanski klubovi su se na dirljiv način opraštali od njega. Specijalan oproštaj danas će prirediti Zvezda i Vojvodina u prvom prolećnom kolu Superlige.