SVAKA ČAST

"JE**Š RAK!" POBEDIO TEŠKU BOLEST I ODMAH DAO GOL: Aler je heroj dana, kapa dola majstore!

Autor Milutin Vujičić

Posle velike borbe Sebastijan Aler je pobedio rak testisa i vratio se na teren golom.

Izvor: Profimedia

Sjajni napadač Sebastijan Aler propustio je prvi deo sezone jer mu je tokom leta dijagnostikovan rak testisa koji je uspeo da pobedi posle velike borbe. Posle samo nekoliko meseci uspeo je da se vrati na treninge, pa i na teren, tako da je danas u pobedi Dortmunda protiv Frajburga (5:1) zabeležio i svoj prvi gol u dresu novog kluba, nadamo se od mnogih pošto je sve zaslužio nakon teške borbe.

Aler je gol postigao u 51. minutu na asistenciju Gereira, a interesantno je da je na kopačkama imao i zanimljivu poruku koju su snimile i televizijske kamere - "Fu*k Cancer" (Je**š rak).

Sebastijan je inače bivši fudbaler Frankfurta, Vest Hema i Ajaksa, gde je delio teren i sa Dušanom Tadićem, a letos je stigao u Dortmund u transferu vrednom oko 30 miliona evra kao diretkna zamena za Erlinga Holanda. Planovi su nažalost pali u vodu posle dijagnoze, ali se sada vraćaju na staro pošto je visoko Aler pokazao da nije zaboravio da igra fudbal i da će biti verovatno nerešiva enigma za odbrane u Bundesligi.

Osim njega, pobedu Dortmundu doneli su Šloterbek, Adejemi, Brant i Reina, dok je jedini gol za Frajburg postigao Holer, dok su od 17. minuta zbog crvenog kartona Sidilije igrali sa desetoricom.