Ko je ovo?

KULTNI NAPADAČ "OTEO" ZVEZDI EVROPSKI TROFEJ, A SAD GA NIKO NE PREPOZNAJE: Navijač ga našao u pabu - pogodite ko je ovo!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji napadač Mančester junajteda i reprezentacije Škotske sada je potpuno neprepoznatljiv.

Izvor: Profimedia

Jedan navijač je video i prepoznao kultnog napadača Mančester junajteda Brajana Meklera u pabu, a njihova slika je postala hit na internetu! Brajan Mekler ima 59 godina i teško da bi ga iko prepoznao da navijač nije napisao sa kim se slikao! 

On je počeo karijeru u Madervelu početkom osamdesetih, a kada je prebačen iz veznog reda u napad procvetao je i zaradio je transfer u Seltik. Tu je ostao četiri sezone, a onda je 1987. godine postao jedno od prvih pojačanja ser Aleksa Fergusona u Mančester junajteda

Tu je godinama igrao prvo kao napadač, a onda ponovo kao vezista i ostao je u klubu 11 godina. Na 471 meču za "crvene đavole" postigao je 127 golova i u Junajtedu je osvojio četiri titule u Premijer ligi, dva FA Kupa, jedan Liga kup, jedan Kup pobednika kupova i jedan Superkup Evrope. Upravo je na tom meču imao najveći momenat svoje karijere i to protiv Crvene zvezde! Pogledajte kako sada izgleda:

Superkup Evrope 1991. godine igrao se samo na jedan dobijeni meč, jer je Mančester junajted odbio da dođe u Beograd na revanš nakon prve utakmice na "Old Trafordu". Na tom meču je Mekler bio prvi špic Junajteda i dao je gol za pobedu u 67. minutu.

Uvek je Mekler bio vrlo specifična figura, pa je tako dok je igrao za Madervel na početku karijere on je paralelno sa fudbalskom karijerom stigao da završi studije matematike na Univerzitetu Glazgov. Za Škotsku je igrao 30 mečeva, a bio je deo tima koji je igrao na Euru 1992. godine. Posle karijere je vodio Blekburn, a u Mančester junajtedu je bio šef omladinske škole punu deceniju.