Uživo

PARTIZAN NIJE ODUSTAO OD TITULE, DIJABATE PRVI PUT POGODIO: Crno-beli na minusu počeli da "tope" Zvezdinu prednosti!

Pobeda Partizana u prvom prolećnom kolu, na izuzetno teškom gostovanju.

Izvor: MI/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Partizana su pobedili Napredak u prvom prolećnom kolu. Jedini gol na gostovanju u Kruševcu postigao je Fuseni Dijabate, uz malu pomoć Dejana Kerkeza kojeg je lopta zakačila. Bio je to jedan od retkih ozbiljnih pokušaja Partizana, koji nije imao priliku da zablista na gostovanju pod Bagdalom. Uslovi za igru bili su veoma teški...

Temperatura u Kruševcu bila je ispod nule, sneg je padao tokom većeg dela meča, a delovi terena bili su zaleđeni i stvarali su ogromne probleme igračima. Nije igračima prijao ni hladan vetar koji je duvao i tako dodatno stvarao štetu momcima koji su se borili za bodove u prvom kolu prolećnog dela prvenstva. Proleća nije bilo ni u tragovima.

Moglo bi da ga bude za Partizan ukoliko prednsot Crvene zvezde na vrhu tabele nastavi da se topi. Trenutno su crno-beli osam bodova iza najvećeg rivala, ali do kraja prvenstva ima još mnogo da se igra. Između ostalog će na programu biti i dva prvenstvena derbija u kojima će Petrićev tim imati priliku da stiže rivala.

16:29

KRAJ - 0:1!

Fudbaleri Partizana su golom Fusenija Dijabatea stigli do pobede nad Napretkom i smanjili zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu na osam bodova. Ovaj rezultat mogao bi mnogo da znači u šampionskoj trci jer su crno-beli preživeli veoma težak teren i užasne uslove za igru - u Kruševcu su ih sačekali vetar, sneg, led i temperatura u minusu. Pogledajte detalje:

16:22

87. minut - Natho!

Sjajnu priliku je imao izraelski fudbaler - savladao je golmana Petrića, ali nije postigao gol. Kerkez je bio na pravom mestu i sa linije izbacio loptu koja je mogla da reši pitanje pobednika!

16:18

84. minut - Pauza!

Zbog povrede Aleksandra Filipovića pauza je na utakmici u Kruševcu, a lekarska ekipa crno-belih ukazuje pomoć desnom beku. On po svemu sudeći neće moći da nastavi ovaj meč.

Inače, Dušan Đorđević je nekoliko sekundi pre prekida napravio još jednu izjavu i umesto Šarića na terenu se našao Đorđe Jovanović.

16:15

GOL PARTIZANA!

Pogledajte pogodak kojim je Fuseni Dijabate doneo prednost crno-belima.

16:12

78. minut - Druga izmena Partizana!

Umesto strelca jedinog gola Fusenija Dijabatea na terenu je Kvinsi Menig.

16:05

71. minut - Tri izmene!

Umesto Bastajića i Čečarića za Napredak će do kraja meča igrati Knežević i Rosnup. U ekipi Partizana Andradea je zamenio Kristijan Belić.

15:56

61. minut - FUSENI DIJABATE!

Partizan vodi, a strelac je krilni napadač. Predugo su navijači Partizana čekali na prvi Dijabateov gol u Superligi, ali on je stigao kada je bilo veoma bitno. Po zaleđenom terenu u Kruševcu, Dijabate je raspalio po lopti koja je zakačila Kerkeza, a zatim završila u golu.

Potencijalni reprezentativac Malija imao je jedan gol u evropskim kvalifikacijama i čak četiri u grupnoj fazi Konferencijske lige, dok mu je ovaj na gostovanju u Kruševcu prvi u srpskom fudbalu. I veoma je važan za crno-bele, koji su uspeli da dođu do prednosti.

15:49

53. minut - Ljubomirac!

Dobru priliku imao je Napredak nakon opasnog napada sa desne strane. Ljubomirac je ostao usamljen na petercu, ali iskusni fudbaler nije uspeo da ugrozi gol. Njegov pokušaj otišao je previsoko.

15:43

Teški uslovi za igru!

Najveći utisak iz prvog dela meča u Kruševcu su vremenski uslovi. temperatura je trenutno za jedan stepen ispod nule, pod Bagdalom duva snažan vetar, a većim delom meča padao je sneg. Delovi terena su zaleđeni i vreme uopšte nije pogodno za igru...

15:40

46. minut - Nastavljamo!

Sudija Milan Mitić dao je signal za nastavak meča. Na poluvremenu nije bilo promena u timovima, a čini se da je sneg malo posustao i trebalo bi da se igra nešto bolje odvija.

15:25

POLUVREME!

Veoma siromašnih 45 minuta videli smo u Kruševcu. Samo jedan šut u okviru gola i to domaće ekipe preko Ljubomirca nije dovoljno za meč koji je mogao da bude i derbi ove runde. Treba istaći da je Napredak bolje počeo meč, ali ni Kruševljani nisu pokazali previše na ovom susretu.

15:21

Još 2 minuta!

Četvrti sudija meča u Kruševcu pokazao je 120 sekundi nadoknade.

15:13

36. minut - Prekid!

Prvi malo duži prekid na meču izazvao je Partizanov centralni vezni Andrade, koji je nesmotreno faulirao Šarića. On je odručenom rukom udario po licu napadača Napretka, kojem se nekoliko desetina sekundi ukazivala pomoć. Igrač Partizana dobio je žuti karton zbog prekršaja.

15:07

31. minut - Gužva!

Imao je Partizan dobru priliku, lepo su "napunili" kazneni prostor crno-beli, ali je na kraju dosuđen ofsajd nakon što je Petrić zaustavio jedan od pokušaja.

14:56

20. minut - Sneg ne odustaje...

Čini se da će fudbaleri imati mnogo problema kako utakmica bude odmicala jer se sneg zadržava na terenu.

14:45

9. minut - Jović!

Sevnulo je i na drugoj strani. Fuseni Dijabate je ubacio loptu, a Nemanja Jović sa nekoliko metara pogodio u telo golmana domaćih. U nastavku akcije Rikardo Gomeš je faulirao čuvara mreže Nikolu Petrića.

14:43

7. minut - Šarić!

Napredak je bolje počeo meč u Kruševcu, a Marko Šarić propustio veliku priliku za gol. Svetozar Marković bacio se u blok i zaustavio veoma opasan udarac ka Aleksandra Popoviću.

14:36

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo meč koji u Kruševcu igraju Napredak i Partizan.

14:25

Tradicija!

Partizan trenutno ima niz od šest utakmica bez poraza protiv Napretka, odnosno čak pet pobeda i jedan remi. Poslednja pobeda Kruševljana dogodila se u decembru 2019. godine, kada su gosti u Humskoj postigli dva gola u poslednjih deset minuta meča i preokretom odneli bodove - 3:2!

14:10

Prelazni rok!

U Humskoj je bilo prilično mirno tokom zime. Blizu potpisa bio je Miloš Jojić koji je čak i putovao sa ekipom na drugi deo priprema u Tursku, ali na kraju nije stavio paraf na ugovor. Umesto njega u klub je stigao Andres Kolorado, kolumbijski fudbaler koji igra kao defanzivni vezni, ali može da pomogne i na štoperskim pozicijama. On nije u konkurenciji za tim na prvom meču prolećnog dela sezone.

Sa druge strane, Napredak je mnogo menjao. Klub su napustili Petar Mićin, Srđan Kočić, Mlađan Stevanović, Nenad Ivanić i Uroš Rašković, koji će se kaliti u ekipi Trajala. Pojačanja su stizala tokom čitavog januara, pa će trener Dušan Đorđević u drugom delu računati na internacionalca Uroša Ljubomirca koji se u Srbiju vraća sa Malte, Nikolu Kneževića i Nikolu Stankovića koji su pozajmljeni iz Crvene zvezde, ali i reprezentativca Estonije Mark Olivera Rusnupa.

13:55

20. kolo!

Prvo prolećno kolu Superlige Srbije:

petak

Kolubara - Radnik 1:0

subota

Radnički 1923 - Voždovac 0:1

Radnički Niš - Mladost 2:1

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1

Spartak - Čukarički 1:3

nedelja

Napredak - Partizan 14:30

Novi Pazar - TSC 16:30

Mladost GAT - Javor 18:30

13:40

Rezervisti!

Napredak: Savić, bolha, Đ. Jovanović, Knežević, Krstić, Laban, Mršić, Pantić, Prijović, Projić, Rusnup

Partizan: Lukač, Baždar, Belić, Ilić, Lutovac, Menig, Pantić, Pavlović, Saničanin, Živković

Izvor: MN Press
13:30

SASTAVI!

Napredak: Petrić - S. Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović - Putinčanin, Stanković - Bastajić, Čečarić, Ljubomirac - Šarić

Partizan: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Šehović - Fejsa, Andrade - Jović, Natho, Dijabate - Gomeš

Izvor: MN Press
13:20

Službena lica!

Danas će u Kruševcu pravdu deliti:

  • Glavni sudija: Mitić Milan
  • Prvi pomoćnik: Andrejić Čedomir
  • Drugi pomoćnik: Milićević Miloje
  • Četvrti sudija: Ostraćanin Stanko
  • Delegat: Pandurov Branislav
  • Kontrolor: Popović Marko
  • VAR: Živković Aleksandar
  • AVAR: Minić Milan
13:05

Prvi meč!

Jesenas u Humskoj, Partizan je savladao Kruševljane minimalnim rezultatom. Jedini strelac na susretu bio je defanzivac Igor vujačić koji je u 31. minutu zatresao mrežu. Prisetite se detalja sa tog meča:

12:50

Stanje na tabeli!

Fudbaleri Partizana pokušaće da se pobedom i osvajanjem tri boda primaknu Crvenoj zvezdi, koja je aktuelni lider Superlige. Ukoliko im pođe za rukom da savladaju Napredak u Kruševcu, razlika na vrhu tabele iznosiće osam bodova i šampionska trka će se zakomplikovati već nakon prve prolećne runde.

Sa druge strane, Napredak trenutno zauzima 11. poziciju u Superligi. Osvajanjem tri boda preskočili bi Radnički iz Niša i aktivno se uključili u borbu za osmu poziciju i mesto u plej-ofu.

12:35

Očekivanja Petrića!

Trener Partizana Gordan Petrić govorio je o prvom meču u 2023. godini i najavio da njegov tim neće igrati lep fudbal jer je rezultat u prvom planu!

12:20

Dobar dan!

Nastavak prvog prolećnog kola u Superligi Srbije, odnosno treći "radni" za fudbalere počinjemo u Kruševcu. Fudbaleri Partizana gostuju Napretku pod Bagdalom, a na tom meču će pokušati da iskoriste jučerašnji remi Zvezde i Vojvodine (1:1) i primaknu se lideri prvenstva.

Ukratko

  • Napredak - Partizan 0:1
  • Prvo kolo prolećnog dela
  • Partizan se približio Zvezdi
učitaj još +